Ruokasoodaa voi käyttää leivonnan lisäksi lukuisilla tavoilla.

Purkillinen ruokasoodaa ja pääset eroon monista arkipäiväisistä ongelmista – tämä saattaa kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, mutta lupaan ettet tule pettymään!

Kokosimme listan asioista, joita ruokasoodalla voi tehdä. Säästät rahaa, aikaa ja vaivaa – kaiken lisäksi ruokasooda on myös terveydelle ja ympäristölle vaaraton aine.

Spoons of baking soda on black background

Katso lista alapuolelta!

1. Kiillota hopeaa: jos hopeasi on tummunut, lisää alumiinifoliolla vuorattuun tiskialtaaseen ruokasoodaa ja vettä. Laita tämän jälkeen hopeiset korut, astiat tai muut välineet seokseen ja ota ne pois muutaman sekunnin jälkeen.

2. DIY deodorantti: Osa ihmisistä ei kestä kaupan deodorantteja. Lisää kainaloihin hieman ruokasoodaa ja ongelma ratkeaa nopeasti!

3. Puhdista likaiset paistinpannut ja kattilat: paistinpannulle palanut kastike tai rasva voi olla kovassa kiinni. Älä kuitenkaan huoli, vaan kaada paistinpannulle ruokasoodaa. Lisää vesi ja kuumenna pienellä lämmöllä muutaman minuutin ajan. Tämän jälkeen lika irtoaa helposti!

4. Sammuta palava rasva: tulipalon yllättäessä sinun tulee poistua kodistasi ja hälyttää paikalle palokunta. Jos tulipalo on hallinnassa, sammuta virtalähteet, peitä tuli metallisella kannella tai sammutuspeitteellä ja kaada päälle reilusti ruokasoodaa. (Suola toimii myös, mutta älä koskaan käytä vettä!)

5. Puhdista seiniä: voit poistaa seinissä olevia tahroja lisäämällä märän pesusienen sekaan ruokasoodaa, jonka jälkeen voit hangata lian pois. Samalla myös lapset voivat opetella pesemään pois tekemiään tahroja.

6. Valkaise hampaasi: olet luultavasti käyttänyt hampaiden valkaisuun hammastahnaa, mutta voit tehdä valkaisevaa hammastahnaa myös kotonasi! Lisää tavallisen hammastahnan sekaan hieman ruokasoodaa ja voit harjata hampaasi!

7. Raikasta jääkaappi: tämä on yksi suosituimmista tavoista käyttää ruokasoodaa. Avaa ruokasoodapurkki ja jätä se jääkaappiin. Ruokasooda poistaa pahaa ja ummehtunutta hajua. (toimii hyvin esimerkiksi silloin kun olet matkalla!)

8. Puhdista kahvipannu: Kahvi on hyvää, mutta se sisältää luonnollisia rasvoja, jotka tuppaavat kerääntymään pannun pohjalle. Lisää kuumaan veteen ruokasoodaa ja anna aineen vaikuttaa hetki. Huuhtele ja kahvipannusi on jälleen puhdas!

9. Puhdista patjat: kukaan ei halua sänkyynsä pölypunkkeja. Pääset pölypunkeista eroon, kun kaadat patjalle hieman ruokasoodaa ja annat sen vaikuttaa 30 minuutin ajan. Tämän jälkeen voit imuroida ruokasoodan.

10. Pese vihannekset: voit pestä vihannekset ja hedelmät pesusienen ja ruokasoodan avulla – näin pääset varmasti eroon epäpuhtauksista ja torjunta-aineista.

11. Pidä vihannekset vihreinä: kun valmistat ruokaa, voit lisätä vihannesten joukkoon ripauksen ruokasoodaa. Tämän ansiosta vihannesten luontainen väri säilyy paremmin ja ne näyttävät kauniilta.

12. Eroon rikkaruohoista: jokaisen puutarhurin puutarhasta löytyy rikkaruohoja, joista voi päästä eroon erilaisilla menetelmillä. Voit kaataa rikkaruohojen juurelle ruokasoodaa ja ei mene kauaa, kun ne ovat poissa!

Huh, olipas käteviä niksejä!

Jaa vinkit Facebookissa ja ystäväsi kiittävät sinua!