Kevät tekee kohta tuloaan ja istutukset kannattaa aloittaa jo sisätiloissa.

Ulkonaon vielä lunta ja pakkasta, mutta kevät tulee aina yllättävän nopeasti. Rakastan sitä tunnetta, kun ensimmäiset leskenlehdet ja sinivuokot puhkeavat kukkaan.

On myös ihanaa päästä tekemään hommia parvekkeella ja puutarhassa. Istutukset ja valmistelut kannattaa kuitenkin tehdä hyvissä ajoin ennen kuin h-hetki koittaa.

Kokosimme tähän uutiseen syitä miksi sinun tulisi säästää kananmunankuoret. Kuoret sopivat erinomaisesti puutarhaan, ei siis mikään ihme että puutarhurit käyttävät näitä niksejä yhä enemmän ja enemmän!

Katso vinkit alapuolelta!

Mixed Asian children holding seedling in eggshells,, eco gardening, montessori, education , reuse concept

1. Tee salaoja

Munankuoret kannattaa laittaa istutusten pohjalle, jonka ansiosta kasvin juuret saavat paremmin happea ja multa pysyy kuohkeampana.

2. Paljon ravintoa

Kananmunankuorissa on paljon ravinteita ja mineraaleja. Kasvit tarvitsevat näitä ravinteita ja niitä liukenee tasaiseen tahtiin sitä mukaa, kun kuori maatuu.

3. Karkottaa etanat

Munankuoria kannattaa ripotella maanpinnalle, jotta toukat ja etanat pysyvät poissa. Kasvin ympärillä olevat munankuoret tekevät etanoiden ja toukkien liikkumisesta vaikeaa.

4. Tomaatit

Tomaattien, kesäkurpitsojen, kurpitsojen ja paprikoiden juurelle kannattaa ripotella munankuoria. Ne saavat munankuorista kaliumia, jonka ansiosta niiden varret ja hedelmät eivät mädänny.
jeunes pousses dans des oeufs

5. Munankuoria voi käyttää ruukkuina

Kananmunankuorista saa todella suloisia ja toimivia miniruukkuja. Kananmunankuori pitää kasvin juuret aisoissa ja hetken kuluttua kasvin voi istuttaa kuoren kanssa maahan.

6. Peurat pysyvät poissa

Peurat inhoavat kananmunankuorien hajua, jonka ansiosta ne pysyvät loitolla kasveista, joiden läheisyydessä on munankuoria, Gardenista -sivusto kirjoittaa.

7. Tasapainottaa maaperän pH-arvoa

Mullan ja maaperän pH-arvo voi vaikuttaa kukkien ja kasvien hyvinvointiin merkittävästi. Vinkki: hortensian juurelle laitetut munankuoret voivat vaihtaa kukkien värin vaaleanpunaiseksi, ruotsalainen, Hemtrevligt -sivusto, kirjoittaa.

8. Linnut saavat ravintoa

Linnut pitävät munanuorista, sillä ne saavat niistä tarvitsemansa määrän kalsiumia. Linnut pitävät myös tuholaiset kurissa, mutta ne saattavat pitää myös puutarhasi marjoista…

Eikö ollutkin hyviä syitä säästää munankuoret roskiin heittämisen sijasta?


Jaa vinkit ystävillesi Facebookissa – pääsiäinen tekee tuloaan ja jokaisen kodista löytyy varmasti kananmunia!