Sen miten makuuhuoneen ovi on nukkuessasi ei luulisi juuri vaikuttavan mihinkään. Mutta todellisuudessa oven asennolla voi olla jopa hengenvaarallinen vaikutus. Makuuhuoneen ovi tulisi nimittäin AINA pitää nukkuessasi kiinni ja syykin on hyvin selkeä, vaikkei sitä tulekaan heti ajatelleeksi. Nimittäin tulipalon sattuessa suljettu ovi voi pelastaa henkesi!

Suomessa tulipaloon kuolee noin 80 henkilöä vuodessa ja 90% kuolemaan johtaneista tulipaloista tapahtuu asuintaloissa. Onneksi lukumäärä on pieni, mutta tuskin haluat kuulua siihen pieneen joukkoon.

Tulipalossa itse tulen lisäksi sen aiheuttama savu ja häkä ovat erittäin vaarallisia. Ja jos asunnossasi syttyy tulipalo keskellä yötä, etkä herää siihen heti ehtii vaarallista savua muodostua ja kulkeutua makuuhuoneeseesi ja hengitykseesi enemmän, mikäli ovi on auki. Tästä syystä ovi tulisikin aina sulkea yöksi.

Amerikkalainen tv-ohjelma Today testasi makuuhuoneen oven vaikutuksen tulipalossa. Kun ovi oli jätetty auki myrkyllinen savu tunkeutui makuuhuoneeseen jo 2 minuutissa tulipalon syttymisessä. Kun taas ovi oli suljettuna 2 min päästä savua ei ollut vielä lainkaan huoneessa. Myöskin huoneen lämpötila kohosi maltillisemmin oven ollessa suljettuna.

Katso vielä videolta, kuinka testi tehtiin ja mitä siinä paljastui:

Lähde: Youtube / Today

Kuva Alexander Pixabaystä