Sipulia on helppo lisätä moniin annoksiin – se on myös edullista ja terveellistä, joten ei ole ihme että se kuuluu lähes jokaisen keittiön perus raaka-aineisiin.

Sipulia ei tarvitse edes kypsentää, sillä se sopii raakana erinomaisesti muun muassa makkaran kanssa –  tai sitten virkistävään salaattiin lisättynä. Sipulia ei kuitenkaan kannata käyttää vain keittiössä ja kerromme sinulle kohta miksi.

Sipulia voidaan käyttää lukuisten tautien ja sairauksien hoitoon – ethän kuitenkaan laske terveyttäsi näiden niksien varaan, sillä niiden toimivuutta ei olla vahvistettu tieteellisin menetelmin. Sipuli on kuitenkin tutkitusti terveellinen ja edullinen raaka-aine, joten en itse näe syytä miksi en kokeilisi jotakin oheisista nikseistä.

Nyt jaamme sinulle 5 vinkkiä, joita voi kokeilla kotonasi:

1. Rauhoittaa ärtynyttä kurkkua ja yskää

Toimi näin: halkaise sipuli kahteen osaan ja lisää teelusikallinen fariinisokeria molemmille puolille. Odota noin tunnin ajan ja syö sipulia sokerilla ”maustettua” sipulia pari kertaa päivässä. Sipulissa on runsaasti antibakteerisia ominaisuuksia, jonka vuoksi sen uskotaan helpottavan kurkkukipua.

2. Ilman puhdistaja

Sipulin on todettu poistavan bakteereja ilmasta, jonka vuoksi se parantaa huoneilman laatua. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen vinkki!

3. Valmista teetä

Yäk! Sipuliteetä… Sipulitee kuitenkin vahvistaa vatsan toimintaa, rentouttaa ja tukee ruoansulatusta. Valmista tee keittämällä viipaleiksi leikattu kelainen sipuli pienessä määrässä vettä. Anna seoksen jäähtyä ja lisää sekaan nokare hunajaa.

4. Kurkkukipu 

Tässä on klassinen kotikonsti: keitä sipulinkuorta vedessä. Ota tämän jälkeen vettä suuhusi ja kurlaa / purskuttele. Joukkoon voi lisätä hieman hunajaa, jos juoma maistuu aivan hirveältä.

5. Särkyyn ja kipuun

Osa ihmisistä väittää että halkaistua sipulia voi hieroa kohtaan, jossa esiintyy särkyä. Tämän tulisi lievittää kipua ja mahdollista tulehdusta. Muistathan kuitenkin hakeutua lääkäriin, mikäli kipu tai särky on poikkeuksellisen voimakasta.

Näissä nikseissä ei ole ainakaan mitään menetettävää – siksi aion kokeilla sipulia kurkkukivun hoitoon!