Pastan keittäminen on monelle pastan ystävälle tunteita herättävä asia. Asiasta liikkuu myös valtavasti huhuja ja taruja, joiden todenperäisyydestä otimme nyt selvää.

  1. Tuore pasta on parempaa kuin kuivattu

Tarua. Kumpikaan ei ole parempaa tai huonompaa kuin toinen. Ne ovat vain valmistettu erilailla ja siksi maistuvat erilaisilta.

  1. Ole tarkkana ettei keitinveteen mene liikaa suolaa

Tämä pitää paikkansa. Pastaveden tulisi italialaisten mukaan olla yhtä suolaista kuin merivesi. Yleensä riittävä määrä on noin puolikas ruokalusikallinen suolaa litraa vettä kohden.

  1. Keitinveteen tulee lisätä öljyä.

Tarua. Vaikka monet ovat huomanneet hyväksi keinoksi lisätä keitinveteen öljyä, jotta pasta ei takertuisi yhteen, ei niin kuitenkaan kannata tehdä. Öljyinen pasta ei tartu yhtä hyvin kiinni kastikkeeseen ja keitinveteen lisätty öljykin jää vain veden pinnalle. Keitä pastat riittävässä vesi määrässä niin ehkäiset niiden kiinnittymisen toisiinsa.

  1. Pasta kannattaa keittää aina pakkausohjeen mukaan

Tarua ja totta. Pastan kypsyys kannattaa tarkistaa aina itse, mutta toki pakkauksesta saat suuntaa antavan ajan siitä miten nopeasti pasta kypsyy. Pastaa ei kannata keittää liikaa vaan kannattaa pyrkiä saamaan siitä ns. al dente. Silloin koostumus on paljon miellyttävämpi kun pasta ei ole aivan pehmeää.

  1. Huuhtele keitetty pasta kylmällä vedellä

Tarua. Kun pastan huuhtelee keittämisen jälkeen siitä irtoaa tärkkelys, joka saa pastan tarttumaan hyvin kiinni kastikkeeseen. Pasta kannattaa huuhdella vain jos se on tarkoitus lisätä esimerkiksi salaatin joukkoon.

Jaa vinkit täydellisen pastan keittämiseen ystävillesi!