Kirpputoreilta saattaa hyvällä tuurilla löytää todellisia aarteita, joiden arvo on moninkertainen ostohintaan nähden.

Kirpputorin esineet ovat usein halpoja ja pienellä rahalla voi saada yllättävän upeita ostoksia aikaiseksi. New Yorkissa asustavalle perheelle kävi uskomaton tuuri, kun he ostivat posliinimaljan 3 dollarilla. He eivät kuitenkaan tienneet, että maljan arvo oli valtavasti suurempi.

2
Kuva: Flickr

Paljon matkusteleva perhe oli ostanut maljan kirpputorilta, joka sijaitsi hieman New Yorkin kaupungin ulkopuolella. Kolme dollaria maksanut posliinimalja oli huomattavasti vanhempi kuin miltä se näytti. Astia oli pieni, noin 13 cm halkaisijaltaan ja siinä oli sievä kukkakuvio.

3
Kuva: Sotheby

Posliinimalja seisoi ruokakaapissa useita vuosia, ennen kuin perhe sai tietää lisää sen alkuperästä. Perhe vei tämän seurauksena maljan paikkaan, jossa sen hinta arvioitiin uudelleen. Hinnanarvioija totesi, että kulho oli yli 1000 vuotta vanha ja se oli peräisin Kiinan muinaisesta Song-dynastiasta. 3 dollaria maksaneen posliinimaljan hinta nousi tämän myötä 200-300 dollariin, sillä vastaavanlaisia maljoja oli vain yksi, joka sijaitsi Lontoolaisessa museossa.

4
Kuva: Sotheby

Tämä ei kuitenkaan ole vielä tarinan loppu, sillä perhe sai kuulla todellisen shokkiuutisen, kun kuuden vuoden kuluttua malja lopulta myytiin. Posliinimaljan hinta nousi huutokaupassa uskomattomaan 2,2 miljoonaan dollariin.

5
Kuva: Sotheby

Kannattaa siis jatkaa kirpputoreilla shoppailua, sillä kuka tietää, vaikka sinusta tulisi miljonääri!