Pakkausten ravintoarvojen lukeminen voi olla vaikeaa, jos ei tiedä mihin tulisi kiinnittää huomiota.

Ravintoarvojen tiedostaminen on tärkeää, jos ei halua pistää kehoonsa kaikenlaisia säilöntäaineita, ylimääräisiä rasvoja tai sokereita. Yhtenä ongelmana on kuitenkin se että ainakaan minulla ei ole aikaa lukea jokaisten pakkauksen ravintoarvoja.

Ravintoarvojen tulkitseminen voi olla myös sekavaa ja vaikeaa, sillä ruokaa valmistavat yritykset tekevät parhaansa, jotta asiakkaat ostaisivat heidän tuotteitaan. Pakkaukset ovat täynnä tekstiä, joissa lukee muun muassa; ”luonnollinen”, ”superfood”, ”vähärasvainen”, nämä tiedot eivät kuitenkaan tarjoa välttämättä minkäänlaista hyötyä.

Joten mihin tulisi sitten kiinnittää huomiota?

The New York Times -lehden toimittaja, Lizz Schumer kertoo että turhien lupausten ja lupaavien tekstien sijaan tulisi kiinnittää huomiota lisättyyn sokeriin ja annoskokoon.

Lisätyt sokerit

Monet ruoat sisältävät luonnollisia sokereita. Marjat, omenat ja porkkanat sisältävät luonnollisia sokereita, mutta ne ovat silti terveellisiä. Mutta joihinkin ruokiin lisätään ylimääräistä sokeria valmistusprosessin aikana.

Ravintoarvoja lukiessa tulisi kiinnittää huomiota lisättyihin sokereihin, aikuisille olisi suositeltavaa pitää lisättyjen sokerien määrä alle 24 grammassa / per vuorokausi, Lizz Schumer kirjoittaa.

Annoskoot

New York Times -lehden mukaan toinen asia, johon ihmisten tulisi kiinnittää huomiota on annoskoko, sillä sitä ei voi arvata katsomalla tuotetta tai pakkausta.

”Yhdelle hengelle” tarkoitetut pakkaukset voivat sisältää jopa kahden tai kolmen ihmisen edestä sokeria, ravitsemusasiantuntija Debi Zvi kertoo Lizz Schumerille.

Ravintoarvot esitetään aina ”per annos” -muodossa, mutta mikä on annos? Jos keksipaketti sisältää 100 kaloria per annos, tarkoitetaanko tällä yhtä vai neljää keksiä? Ilman kyseistä tietoa, et voi koskaan tietää tarkalleen sitä, kuinka paljon vitamiineja, kaloreita, rasvoja tai sokereita nauttimasi ruoka sisältää. Kannattaa siksi kiinnittää huomiota annoskokoihin ja lisättyihin sokereihin, jonka jälkeen arvio on helpompi tehdä.

Tässä oli hyvä muistutus siitä ettei kaikkien tuotteiden ”lupauksiin” kannata uskoa.

Jaa uutinen Facebookissa, jotta ystäväsi muistavat suhtautua ”terveellisiin” tuotteisiin maalaisjärjellä!

Lähde: thekitchn.com