Pystyisitkö kuvittelemaan elämää ilman kahvia? ’EN?!’ Älä huoli, sillä minäkään ei pystyisi.

Kahvi on ollut osana suomalaisten arkea jo vuosikymmenten ajan. Kahvi piristää oloa, tuoksuu ja maistuu ihanalta sekä on helppo valmistaa kahvinkeittimessä. Kahvilla on kuitenkin positiivisia terveydellisiä ominaisuuksia joista et välttämättä tiennyt. Elimistössäsi tapahtuu nimittäin suhteellisen paljon sen jälkeen, kun olet nauttinut kupillisen kahvia!

Tutkimusten mukaan kahvi ehkäisee tulehduksia ja ikääntyessä tämän merkitys kasvaa entisestään, Stanfordin instituutiossa tehdyssä tutkimuksessa kirjoitetaan.

”Jopa 90% ilman tartuntaa olevista taudeista ovat peräisin kroonisesta tulehdustilasta”, Stanfordin instituution professori, David Furman kertoo.

Laskee riskiä sairastua diabetekseen. 

Tutkimukset ovat osoittaneet että kahvi ehkäisee 2-tyypin diabeteksen syntyä.

”Kattavat tutkimukset, joissa osallistujia seurattiin pitkällä aika välillä, osoittivat että kahvi vaikuttaa positiivisesti Parkinsonin taudin, Alzheimerin taudin sekä 2-tyypin diabeteksen ehkäisyyn”, Professori Bertil Fredholm kertoo. 

Dementian riski pienenee

”Tutkimuksessamme on käynyt ilmi että kohtuullinen määrä kahvia laskee Alzheimerin taudin riskiä jopa 50%. Vaikutukset saattavat johtua kofeiinista tai siitä että kahvi on voimakas antioksidantti ja se sisältää suuria määriä magnesiumia”Professori ja aivotutkija Miia Kivipelto kertoo Hälsoliv -sivustolle.

Optimaalinen määrä: 3 kuppia kahvia päivässä

Annals of Internal Medicinen julkaisi kaksi tutkimusta, joiden viesti oli selvä: kahvi voi pidentää elinikää, USC News kirjoitti.

”Kahvi voi ehdottomasti kuulua terveellisiin elämäntapoihin”, tutkimuksessa mukana ollut tutkija, Veronica W. Setiawan, kertoo UsC News -sivustolle.

”Emme voi sanoa varmasti että kahvi pidentää ikää, mutta selviä yhteyksiä on olemassa. Jos juot kahvia, niin jatka ihmeessä! Ja jos et juo, niin kannattaa harkita aloittamista!” 

Olet luultavasti onnellisempi

Masennuksen riski pienenee lievästi, jos juot yli yhden kupillisen kahvia päivässä. Tutkimuksen mukaan kahvin antioksidantit saavat olosi tuntumaan onnellisemmalta.

Minä rakastan kahvia, joten tällainen uutinen on enemmän kuin tervetullut! 

On mukava juoda aamulla pari kupillista kahvia ja ajatella että siitä on kaiken lisäksi hyötyä terveydelle. 

Jaa tieto ystävillesi Facebookissa, jos tiedät että he pitävät kahvista!