Näistä kasviksista saat paljon proteiinia.

Kasviksia ei ole yleensä totuttu pitämään hyvänä proteiininlähteenä, mutta joissain kasviksissa proteiinia on vaikka muille jakaa. On kuitenkin syytä muistaa, että kasvisten proteiinit eivät ole aminohapporakenteeltaan ns. täydellisiä proteiineja – ruokavaliota on siis syytä täydentää kasvisten lisäksi mm. täysjyväviljoilla.

Tässä kuusi kasvista, joissa on runsain määrin proteiinia:

Herneet

Jokaisessa desilitrassa herneitä on viitisen grammaa proteiinia. Hernekeitto on kaikille tuttu herkku, mutta herneitä voi hyödyntää ruoassa lukemattomin tavoin. Katso reseptejä täältä.

Pinaatti

Kippari-Kallen suosikkikasviksessa on proteiinia suunnilleen yhtä paljon kuin herneissä. Katso pinaattireseptejä täältä.

Uuniperuna

Kyllä! Arkisessa perunassakin on runsain mitoin proteiinia – noin kolme grammaa per peruna. Katso uuniperunareseptejä täältä.

Parsakaali

Parsakaalissa on valtavat määrät kuitua, proteiinia ja syöpää ehkäiseviä antioksidantteja. Katso parsakaalireseptejä täältä.

Ruusukaali

Ruusukaalissa on 3 grammaa proteiinia desilitraa kohden, mutta myös paljon kaliumia ja K-vitamiinia. Katso ruusukaalireseptejä täältä.

Maissi

Maississakin on kolmisen grammaa täyttävää proteiinia desilitraa kohden. Katso Herkkusuun maissireseptit täältä.

 

Katso myös:

Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

 

Lähde: Women’s Health

Kommentit

kommenttia