Näin valmistat siideriä helposti kotikonstein syksyn omenoista – tässä ohjeet

Syksy on täällä ja omenakausi on parhaillaan käynnissä. Mikäli omenapiirakan leipominen on jo alkanut kyllästyttämään, kannattaa kokeilla siiderin valmistusta kotona. Näillä yksinkertaisilla ohjeilla valmistat kotipihan tai kaupan omenoista helposti maukasta omenasiideriä.  

Nämä tarvitset: omenoita, mehupuristin, koripullo, Campden-tabletteja, hiivaa, kangasliina, viininkirkastusainetta, vesilukko, lappo ja lasipulloja. 

Vaihe 1.

Hanki omenoita. Kahdeksaan litraan siideriä tarvitset noin kaksi isoa muovikassillista omenoita. Valitse haluamasi omenalajike ja sekoita lisää lajikkeita oman makusi mukaan.

Vaihe 2.

Puhdista omenat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi, jotta mehupuristin pystyy käsittelemään ne paremmin. Älä turhaan kuori omenoita, sillä omenankuori antaa siiderille lisää makua.

Vaihe 3.

Mehun valmistus

Vaihe 4.

Siivilöi omenamehu kangasliinan avulla.

Vaihe 5.

Voit käyttää Campden-tabletteja pullon steriloimiseen. Kaada siivilöity mehu steriloituun koripulloon. Älä käytä tiskiainetta pullon puhdistukseen, sillä se voi pilata siiderin. 

Vaihe 6.

Sekoita murskatut Campden-tabletit omenamehuun villihiivan poistamiseksi. Anna seoksen seistä yhden päivän ajan.

Vaihe 7.

Tämän jälkeen voit lisätä varsinaisen hiivan. Tarvitset kotikäyttöön tarkoitettua hiivaa, kuten siiderihiivaa, samppanjahiivaa tai vehnähiivaa. Kaada pieni määrä omenamehua kuppiin ja lämmitä se mikroaaltouunissa haaleaksi.

Katso tarvittava hiivamäärä paketista. Lisää hiiva nesteeseen ja sekoita. Kaada hiivaseos koripulloon.

Vaihe 8.

Aseta vesilukko koripulloon ja anna siiderin seistä. Muutaman päivän päästä siideri alkaa käydä ja siihen alkaa muodostua sakkaa. Anna siiderin käydä kaksi viikkoa.

Vaihe 9.

Noin kahden viikon päästä neste ei enää muodosta kuplia. Kaada murskatut Campden-tabletit siiderin joukkoon jäljelle jääneen hiivan poistamiseksi. Tässä vaiheessa neste alkaa kirkastua. Anna tablettien vaikuttaa yhden päivän ajan.

Vaihe 10.

Lisää kirkastaja. Sitä voi hankkia yleensä samasta paikasta kuin siiderihiivaakin.

Vaihe 11.

Kaada siideri pulloihin. Steriloi pullot käyttäen Campden-tabletteja samalla tavalla kuten koripullon kanssa vaiheessa 5. Aseta koripullo tasaiselle alustalle ja kaada neste pulloihin lapon avulla sakan poistamiseksi.

On suositeltavaa käyttää joko kruunukorkkipulloja tai patenttikorkkipulloja.

Vaihe 12.

Pullot täytettyäsi maista siideriä makeuden määrittämiseksi. Jos siideri on liian kuivaa, voit lisätä siihen hieman keinotekoista makeutusainetta, kuten Steviaa.

Vaihe 13.

Koristele pullot hauskoilla etiketeillä. Voit säilyttää siideriä pitkään, sillä sen maku vain paranee ajan kuluessa. Mikäli et malta odottaa, voit juoda siiderin jo muutaman viikon kuluttua sen valmistuksesta.

Kotitekoinen siideri on myös täydellinen joululahjaidea tai tupaantuliaislahja.

Siideri on nyt valmista. Kippis ja kulaus!

Siideriohjeet_infograafi

Lähde: ShopAlike.fi


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.