Ärsyttävät ja ikävät tahrat on mahdollista poistaa, mikäli tietää, kuinka toimia.

Kaikki tahrat eivät tahdo lähteä pelkästään pesussa, vaan vaativat ensiapua jo ennen pesukoneeseen laittamista. Mitä nopeammin poistat tahran, sitä todennäköisemmin saat sen poistettua.

Kokosimme parhaat vinkkimme yleisimpiin tahranaiheuttajiin vaatteissa sekä erilaisissa tekstiileissä. Kaikkia tahroja ei kannata lähteä summamutikassa hinkkaamaan. Kannattaa selvittää ensin, mikä tapa tehoaa tahraan.

Tässä vinkkejä tahranpoistoon:

Punaviini

Painele tahraa ensin kylmällä vedellä kastellulla sienellä. Laita vaate tai kangas tämän jälkeen kylmään veteen likoamaan noin puolen tunnin ajaksi. Esipese tahra tämän jälkeen tahranpoistoaineella ja laita pesukoneeseen, mikäli kangas on konepesun kestävää materiaalia.

Suklaa

Suklaata voi koittaa ensiavuksi raaputtaa pois esimerkiksi pienellä lusikalla. Kun mahdollista, laita tahraantunut kangas likoamaan kylmään veteen. Käsittele tämän jälkeen tahrakohta tahranpoistoaineella. Pese lopuksi kangas sille sopivimmalla lämpötilalla, mutta kuitenkin niin lämpimässä kuin vain suinkin mahdollista.

Voi

Käytä voitahraan mahdollisimman pikaisesti tahranpoistoainetta ja pese kangas tämän jälkeen mahdollisimman lämpimällä vedellä.

Virvoitusjuoma

Painele tahraa kylmällä vedellä kastellulla sienellä ja liota tämän jälkeen puolen tunnin ajan viileässä vedessä. Pese tämän jälkeen pesukoneessa, mikäli kangas kestää konepesun ja lisää klooria.

Kynsilakka

Kynsilakka voi olla mahdotonta poistaa, mutta aina kannattaa yrittää. Mitä nopeammin pääsee tahraa puhdistamaan, sen suuremmalla todennäköisyydellä se irtoaa. Tahraa voi koittaa poistaa varovasti kynsilakanpoistoaineella. Tekstiilin alle kannattaa laittaa paperi, jotta kynsilakanpoistoaine ei imeydy muualle tekstiiliin tai esimerkiksi pöytään. Levitä tahralle kynsilakanpoistoainetta ja painele talouspaperilla. Toista tarvittaessa useamman kerran. Lopuksi huuhtele ja pese tekstiili sen pesuohjeen mukaisesti.

Ketsuppi

Poista ensin ylimääräinen ketsuppi veitsellä tai lusikalla, kuitenkin varovasti, että se ei leviä enempää kankaaseen. Mikäli kangas on konepesunkestävä, kannattaa se laittaa koneeseen mahdollisimman nopeasti. Jos konepesu ei ole mahdollinen, kangas kannattaa laittaa viileään veteen likoamaan.

Vinkki poimittu osoitteesta: pyykitpuhtaaksi.fi

Haluatko pesettää vaatteitasi tai tekstiilejä? – Lue lisätietoa  tästä linkistä!


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit

kommenttia