”Ruostumaton” teräs saa ihmiset usein kuvittelemaan että tuote pysyy ikuisesti puhtaana. Todellisuudessa ruostumaton teräs likaantuu aivan yhtä nopeasti kuin muutkin pinnat, jonka vuoksi sen puhdistaminen on tarpeellista.

Suurin osa puhdistusaineista sisältää kuitenkin kemikaaleja, joita et välttämättä haluaisi käyttää keittiössäsi. Onneksi on olemassa luonnollinen tapa puhdistaa ruostumattomasta teräksestä valmistetut esineet ja pinnat. Tämä niksi ei maksa käytännössä mitään ja sitä löytyy jo kaapistasi.

Mikä tämä maaginen raaka-aine oikein on? Usko tai älä, se on vehnäjauho.

Et ole ehkä ennen käyttänyt vehnäjauhoa siivoamiseen. Sen avulla teräksiset pinnat voi kuitenkin puhdistaa erinomaisesti. Vehnäjauhossa olevat hiukkaset auttavat hiomaan pinnassa olevan lian ja tahrat pois.

close up of stainless steel kitchen sink

Toimi näin:

1. Puhdista keittiötaso tavallisella keittiön puhdistusaineella. Kuuma saippuavesi kelpaa myös hyvin. Tämän avulla pääset eroon ylimääräisestä liasta ja tahroista, jonka jälkeen voit keskittyä kiillottamiseen.

2. Kuivaa keittiötaso huolellisesti, todella huolellisesti. Et luultavasti halua että vehnäjauhosi muuttuvat taikinaksi kiillotuksen aikana.

3. Ripottele seuraavaksi vehnäjauhot. Varmista että jauhoja on tarpeeksi paikkojen kiillottamiseen. Ota puhdas, kuiva pyyhe, ja aloita hieromaan keittiötasoa sekä tiskiallasta pyörivällä liikkeellä. Jatka niin kauan, kunnes pinnat ovat mielestäsi tarpeeksi kiiltävät.

4. Skeptikot saattavat tässä vaiheessa ajatella: ”Odotas hetki, ÄLÄ VAAN sano että jauhot huuhdotaan tämän jälkeen vedellä viemäriin?!” – Ei huolta, jauhoja ei tulla huuhtomaan viemäriin, sillä ne kerätään varovaisesti talteen. Viemäriin huuhdotut vehnäjauhot voivat nimittäin tukkia sen. Voit myös käyttää apuna imuria, tämä on toiminut omalla kohdallani.

Eikö olekin erinomainen vinkki ja käytännössä ilmainen!

Jaa vinkki Facebookissa, ystäväsi ehtivät vielä tekemään kevätsiivouksen ennen kuin vieraat saapuvat.

Lähde: tiphero.com