Esimerkiksi viinin juominen ennen nukkumaanmenoa kannattaa.

Tutkimuksen mukaan viinin juominen – jopa kuuteen annokseen asti viikossa – ei lisää todennäköisyyttäsi saada sydänkohtausta tai aivohalvausta.

Harvardin tutkijan Elizabeth Mostofsky:n mukaan säännöllinen viinin juominen pienissä erissä on pitkällä aikavälillä jopa hyödyllistä. Se lisää veressä hyvien kolesterolien määrää, mikä vähentää veritulppia. Eli kun juot, juo kohtuudella.

Myös Washington Staten yliopiston tutkimuksen tulokset ovat samalla linjalla. Tutkimuksen mukaan erityisesti punaviinin resveratrolit voivat muuttaa läskiä kaloreita kuluttavaksi ”ruskeaksi” rasvaksi.

Tässä tuloksia viinin terveellisyydestä:

Viini voi muun muassa…

1. Estää painonnousua

Washington State yliopiston vuoden 2012 tutkimuksen mukaan viinin on mahdollista estää prosesseja, jotka johtavat solujen kasvuun. Myös vuoden 2014 tutkimus Hohenheimin yliopistossa Saksassa löysi, että ihmiset laihtuvat helpommin, kun he juovat valkoviiniä.

2. Ehkäistä syöpää

Tutkijoiden mukaan viinin resveratrolit voivat auttaa torjumaan pään ja niskan alueiden syöpää. Viinin ainesosat voivat tuhota vioittuneita soluja, jotka voisivat muuten johtaa tiettyihin syöpiin.

3. Estää petipunkkien puremia (kyllä!)

Jos kärsit petipunkkiongelmasta, punaviinin juominen iltaisin ennen sänkyyn sujahtamista voi olla oikea ratkaisu. Nebraska-Lincolnin yliopiston tutkijat ovat löytäneet tutkimustuloksen, jonka mukaisesti petipunkit pitävät verestä, joka ei ole alkoholipitoista.

4. Ehkäistä muistinmenetyksiä

Texas A&M Health Science Center Collegeof Medicine:n mukaan viinin resveratrolit auttavat ehkäisemään muistinmenetyksiä. Tutkimus suoritettiin rotilla. Kun niille oli juotettu kahden vuoden ajan viiniä, ne alkoivat muun muassa oppimaan ja muistamaan paremmin.

5. Auttaa sinua elämään pidempään

Tutkijoiden mukaan viinin resveratrolit tukahduttavat molekyylejä, jotka voisivat aiheuttaa tulehduksia. Ne myös vähentävät erilaisia ainesosia veressä, jotka voisivat sekoittaa insuliinin tuotannon. Näin voimme elää pidempään ja terveemmin. Buffalon yliopiston tutkijoiden mukaan resveratrolit myös vähentävät kakkostyypin diabeteksen kehittymistä sekä aivohalvauksia.

Kannattaa siis juoda viiniä joka ilta, mutta maltillisesti! Kippis!

 

Lähde: Huffington Post