Mies joutui näyttämään henkkarit ostaessaan sipsejä Lidlistä – tässä syy

 

Lidliin ei kannata mennä sipsiostoksille ilman passia tai ajokorttia – siellä nimittäin saatetaan kysyä henkkareita jos ostat viinietikkasipsejä.

Taloussanomat uutisoi viikolla sattuneesta tapauksesta, joka on huvittanut ihmisiä Facebookissa: Eräs mies oli astellut Helsingissä sijaitsevaan Lidliin ja ostanut pussillisen viinietikalla maustettuja sipsejä. Kassaneiti oli kysynyt miehen henkilöllisyyspaperit, koska kassajärjestelmä oli vaatinut näin tekemään. Syy tarkastukseen piili siinä että sipsien valmistuksessa oli käytetty sherryä, ja tarkaksi viritetty kassajärjestelmä hoksasi tämän.

 

Suomen Lidlin sivuilla asiaa perustellaan näin:

”Ainesosaluettelon mukaan sipsien valmistukseen on käytetty sherryä. Kun tuotteet sisältävät alkoholia, kassasysteemit on rakennettu niin, että ne pyytävät tarkistamaan henkilön iän.”

 

Päivittäistavarakauppayhdistyksen elintarvikeasiantuntija Anna Salminen toteaa Taloussanomien haastattelussa, että PTY:n ohjeistuksessa ei vaadita yrityksiä estämään alkoholia sisältävien elintarvikkeiden myymistä alaikäisille, vaan yritykset voivat käyttää omaa harkintaa tällaisten tuotteiden kohdalla. Alaikäisille suunnatun myynnin kielto koskee vain alkoholia sisältäviä juomia.

 

 

Katso myös:

Holittomia sipsiherkkuja

 

 

Lähde: Taloussanomat

Kuva: Stu Spivack


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.