Tietyt elintarvikkeet voivat aiheuttaa näppylöitä ja pahentaa jo olemassaolevia akneoireita.

Tässä kuusi elintarviketta joiden saantia kannattaa rajoittaa, jos kärsit iho-oiresta.

Jätä nämä väliin:

1. Heraproteiinivalmisteet

Iltalehti uutisoi tiedosta, jonka mukaan eräät maitopohjaiset proteiinijauheet voivat aiheuttaa tai pahentaa akneoireita. Jos olet havainnut proteiinijauheen aiheuttavan akne-oireita, kannattaa kokeilla esimerkiksi hamppuproteiinia tai muita luonnollisia proteiinivalmisteita.

2. Maito

Maitotuotteet voivat saada aikaan näppylöitä ihossa. Jos huomaat ihosi kärsivän maidonjuonnista, kannattaa kokeilla esimerkiksi mantelimaitoa – katso täältä ohjeita sen valmistamiseksi.

3. Sokeri

Sokeri nostaa kehon tulehdusarvoja, mikä voi näkyä myös kasvojen iholla. Kaikkea makeaa ei tarvitse jättää, mutta valkoisen sokerin saantia kannattaa rajoittaa ja korvata esimerkiksi hunajalla.

4. Tofu

Soija- ja tofutuotteet voivat aiheuttaa näppylöitä suun ympäristössä. Tämä johtuu soijan sisältämästä estrogeenistä. Jos havaitset soijan aiheuttavan sinulle iho-oireita, niin kannattaa lukea ostamiesi elintarvikkeiden tuoteselosteet tarkkaan: Soijaa ja soijavalmisteita on nykyään erittäin monissa tuotteissa.

5. Kahvi

Kahvi piristää, mutta akneoireista kärsivien arjen se voi tehdä myös tukalaksi: Eräs kahvin sisältämä happo nimittäin stimuloi stressihormoni kortisolin tuotantoa, mikä voi edesauttaa aknen puhkeamista. Jos havaitset kahvin aiheuttavan akneongelmia, niin kannattaa kokeilla erilaisia teelaatuja.

6. Maapähkinät

Maapähkinät sisältävät erästä mieshormonia, joka saa ihon rasvoittumaan. Jos siis kärsit aknesta ja pidät pähkinöistä, niin kannattaa korvata maapähkinät esimerkiksi manteleilla ja cashewpähkinöillä. Ne eivät sisällä kyseistä hormonia.

 

Katso myös:
Lisää ruokaan ja kauneuteen liittyviä artikkeleita
Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä artikkeleita

Lähde: Yahoo, Iltalehti