Milloin olet viimeksi pessyt nämä asiat?

Lähes jokainen meistä pesee pyykkiä vähintään kerran viikossa – jotkin asiat saattavat kuitenkin jäädä pesemättä.

Monet tekstiilit ja kangaspinnat muuttuvat nopeasti likaisiksi, jonka vuoksi ne tulisi pestä säännöllisin väliajoin.

Katso alta lista, joka sinun kannattaa käydä läpi:

home interior decoration

1. Asusteet

Lapaset, huivit ja hatut keräävät talven aikana bakteereita ja kuolleita ihosoluja, jonka vuoksi ne kannattaa pestä säännöllisesti. Vähintä mitä voit tehdä on se, että peset nämä vaatteet keväisin ja syksyisin, mielellään kuitenkin myös pari kertaa talven aikana.

2. Tyynyt

Tiesitkö että tyynyt tulisi myös pestä, vaikka tyynyliinat toimivatkin suojana? Tyynyt keräävät bakteereja ja rasvaa, vaikka tyynyliina olisikin suojana.

3. Kangaskassit

Kangaskassit ovat mukana monilla kauppareissuilla ja niitä voi käyttää myös matkoilla tai vaikkapa piknikeillä. Ihmiset eivät kuitenkaan välttämättä muista pestä kangaskasseja, jotka keräävät ajan kuluessa bakteereja ja likaa. Et luultavasti halua näitä epäpuhtauksia ruokaostostesi joukkoon…

4. Kengät

Kenkiin kertyy suuria määriä likaa ja bakteereja jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen. Joudun itse tunnustamaan että en muista milloin olisin viimeksi pessyt lenkkarini – tähän tulee kuitenkin muutos!
Likaiset kengät voivat aiheuttaa jalkasientä, punoitusta ja kutinaa.

5. Treenikassi

Treenikassit keräävät nopeasti bakteereja ja epäpuhtauksia. Peset treenivaatteesi varmasti vähintään kerran viikossa, mutta tämä voi olla lähes turhaa, jos treenikassisi on täynnä hikeä ja bakteereja.

6. Koristetyynyt, viltit ja huovat

Koristetyynyt ja viltit tulisi pestä säännöllisesti. Me kaikki istumme sohvalla vaatteilla, jota käytämme myös ulkona – tämä tarkoittaa sitä että tyynyt ja viltit keräävät nopeasti bakteereja ja epäpuhtauksia.

Noin! Nyt sinulla on lista asioista, jotka tulisi muistaa pestä useammin.

Ja onneksi olkoon, jos olet jo aikaisemmin pessyt näitä asioita säännöllisesti – jaa tieto myös Facebookissa!