Alaselän särky on erittäin yleinen ongelma, johon jokainen ihminen törmää jossakin vaiheessa elämäänsä.

Selkäkipu voi tulla onnettomuudesta, urheilusta tai yksinkertaisesti huonosta nukkuma- tai työasennosta. Kipu on usein kova ja se vaikuttaa ikävällä tavalla arkipäiväisten askareiden toteutukseen.

Selkäranka on kiinnittyneenä useisiin lihaksiin, hermoihin ja verisuonistoon, jonka seurauksena ongelmat muodostuvat usein silloin, kun joku aiemmin luetelluista ei toimi kunnolla.

Monien toimintojensa johdosta selkäranka altistuu usein kovalle paineelle, taivutukselle ja liikkeelle. Selkärangan osat tekevät töitä erilaisten liikkeiden kanssa ja väärin tehdyt liikkeet voivat lopulta johtaa loukkaantumiseen ja särkyyn.

Wikipedia Commons
Wikipedia Commons

Onneksi on olemassa rohtoraunioyrtti, jota kasvaa monissa paikoissa myös Suomessa. Kasvia tavataan yleisesti peltojen reunoilla, niityillä ja lähellä ojia. Tutkijat ovat huomanneet, että yrtti on erittäin hyödyllinen selkäkivun hoidossa.

Yrittiä on käytetty vuosikymmenten ajan. Kasvista valmistetaan rohtoja ja geeliä, joita voidaan käyttää säryn hoitamiseen. Tutkimuksessa 120 ihmisen selkäkipua hoidettiin rohtoraunioyrtin avulla viiden päivän ajan. Kipu oli monilla ihmisillä lievittynyt koejakson aikana merkittävästi.

Tutkimus tehtiin Saksalaisessa urheiluyliopistossa, Bonnissa. Tutkimus julkaistiin myös British Journal of Sports Medinassa. Rohtoraunion juuresta valmistettu uutteen on siis tieteellisesti todistettu lievittävän selkäkipua.

Älä kuitenkaan unohda liikunnan, terveellisten elämäntapojen ja ryhdin merkitystä!

Luonto tarjoaa usein lääkkeitä ja apua ihmisiä piinaaviin vammoihin ja sairauksiin. Jaa tämä artikkeli henkilölle, jolla tiedät olevan selkäkipua ja särkyä.