Koko maailma kohahti hieman kun G7 -kokouksessa otettu kuva levisi medioissa: Siinä Barack Obama nauttii alppimaisemassa olutta ja makkaraa aamupalaksi Angela Merkelin seurassa.

Oluen – tai muiden alkoholijuomien – nauttiminen aamupalaksi ei kuitenkaan ole lainkaan niin harvinaista maailmalla kuin ehkä moni kuvittelee. Esimerkiksi Belgiassa on varsin tavanomaista nauttia hörppy olutta aamiaisen kanssa. Myös Englannissa ja Irlannissa on ollut varsin yleistä ”nauttia leipä nestemäisessä muodossa” aamiaisen yhteydessä.

 

Välimeren maissa nautitaan terästettyä kahvia

Ei ole myöskään lainkaan tavatonta, että aamukahvia terästetään tilkalla tiukkaa viinaa. Välimeren maissa tällainen, yleensä grappaviinalla terästetty kahvi tunnetaan nimellä caffè corretto – ”korjattu kahvi”. Suomalaisittain voisi siis puhua ”korjaussarjalla täydennetystä kahvista”. Tunnetusti Välimeren maissa eletään myös varsin pitkäikäisiksi, joten ehkä tilkka viinaa aamukahvissa ei sittenkään ole pahitteeksi?

 

Kannattaisiko kaikkien (täysi-ikäisten) herkkusuiden siis siirtyä hörppimään olutta tai terästettyä kahvia aamiaiseksi? No, ehkä ei kuitenkaan. Alkoholi on edelleen merkittävä kansanterveydellinen ongelma Suomessa (lue lisää täältä).

Jos kuitenkin pidät alkoholin kokonaiskulutuksen maltillisena, niin mikäpä siinä – ei yksi aamuolut pahaa tee. Niin ja täytyyhän elämää joskus hieman juhlistaa tarjoilemalla skumppaa suoraan sänkyyn!

 

Mitä sinä olet mieltä oluen nauttimisesta aamiaisella? Kommentoi!

 

 

Katso myös:

Lisää olut-inspiraatiota

Aamiaisinspiraatiota

 

 

Lähde: Guardian

Kuva: Jon Sullivan

Kommentit

kommenttia