Kahvi on lähellä suomalaisten sydäntä — sen täyteläinen maku, ihana tuoksu ja piristävä vaikutus ovat lyömätön yhdistelmä!

Aamu voi olla vaikea aloittaa ilman kahvia — tämä voi aiheuttaa joskus negatiivisen vaikutelman. Kahviin jää myös koukkuun, sillä se sisältää paljon kofeiinia, joka toimii stimulanttina.

Kahvi aiheuttaa siis riippuvuutta ja paljon kahvia nauttivat ihmiset voivat kokea jopa vieroitusoireita, kuten päänsärkyä tai hermostuneisuutta, jos he eivät saa säännöllistä annosta, vuonna 2013 julkaistussa tutkimuksessa kirjoitetaan.

Liian suuri kahvin kulutus voi aiheuttaa univaikeuksia, sillä kofeiini pysyy verenkierrossa tuntien ajan. Kofeiini voi myös lisätä ahdistuneisuutta, sykettä ja korkeaa verenpainetta.

Mutta entäs kahvin hyvät puolet?

Tiesitkö, että kahvi pidentää elinikääsi? Kahvinjuojilla oli 8-15% pienempi riski menehtyä kuin ihmisillä, jotka eivät juoneet kahvia, tutkimuksessa todetaan.

Muut tutkimukset ovat osoittaneet, että kahvi ehkäisee sydän- ja verisuonitauteja, 2-tyypin diabetesta ja jopa Parkinsonin tautia… Ja uusimman tutkimuksen ansiosta saamme lisätä listaan vielä uuden terveyttä edistävän tekijän.

Kahvista löydettiin uusi terveyttä edistävä tekijä

Iso-Britanniassa tehty tutkimus osoitti, että kahvi voi parantaa maksan alkoholin aiheuttamista vaurioista. Kaksi kuppia kahvia kumoaa alkoholin aiheuttamat terveyshaitat.

Tutkimukseen osallistui 430 000 ihmistä, joista kaksi kuppia kahvia päivässä juovilla henkilöillä oli 44% pienempi todennäköisyys sairastua maksakirroosiin.

”Maksakirroosi on hengenvaarallinen sairaus, jota ei pystytä parantamaan”, Southhamptonin yliopiston tutkija, Dr. Oliver Kennedy kertoo ja jatkaa:

“Tämän vuoksi on merkittävää, että maksakirroosia voidaan ehkäistä kahvilla, tuotteella joka on halpa, hyvänmakuinen ja terveellinen.”

Tutkimustulos tietää iloisia uutisia kahvinjuojille, mutta se sisältää muutamia epävarmuutta herättäviä tekijöitä. On tärkeää muistaa, että kahvi ei paranna vuosien ajan jatkuneen alkoholin väärinkäytön aiheuttamia vaurioita.

”Valitettavasti, vaikka kahvi sisältää antioksidantteja ja tulehdusta ehkäiseviä aineita, kaksi kuppia kahvia päivässä ei paranna pitkällä aikavälillä aiheutettuja vaurioita”, New Yorkin yliopiston ravitsemusterapeutti, Samantha Heller kertoo.

Maksakirroosi vie vuosittain yli miljoonan ihmisen hengen, joten edes pieni toivo parannuskeinosta on jo itsessään hieno uutinen! 

Jaa juttu ystävillesi, jotka juovat kahvia päivittäin! 

Lähde: tiphero.com 

Kommentit

kommenttia