Monista kasveista, hedelmistä ja juureksista saa parhaan hyödyn irti, kun niistä tekee vain yksinkertaisesti mehua.

Punajuuria käytetään yleensä lähinnä lisukkeena ruoka-annoksissa, jonka vuoksi etikkapunajuuret ovatkin varmasti kaikille tuttua tavaraa. Saatat kuitenkin alkaa hyödyntämään punajuuria enemmän, sillä punajuurimehu on erittäin hyväksi keholle ja mielelle.

Muista, että punajuuri värjää myös virtsaasi, jonka vuoksi sinun ei tarvitse panikoida, kun menet seuraavalla kerralla vessaan. Punajuuren voimakkaan värin ansiosta, sitä on käytetty vuosisatojen ajan vaatteiden värjäämiseen. Punajuurimehu sisältää runsaasti vitamiineja ja mineraaleja, jotka ovat hyväksi kehollesi.

Punajuurten väri on peräisin betalaiineista, jotka sisältävät runsaasti antioksidantteja. Betalaiinin nimi on peräisin latinankielestä ja se tarkoittaa juuresta. Suurinosa punajuurten tarjoamista terveysvaikutuksista onkin betalaiininien ansiota!

Nutritionally beetroot salad in a bowl, food

Tulehdukset

Punajuurimehu tarjoaa tulehduksia ehkäisevän vaikutuksia, lisäksi se poistaa myrkyllisiä aineita kehostasi! Suuri osa näistä ominaisuuksista kuitenkin häviää, kun punajuurta kypsennetään — tämän vuoksi punajuurimehu tulisi juoda vain sellaisenaan.

Aivojen toiminta

Betaniini tehostaa aivojesi toimintaa ja nostaa serotoniinin tuotantoa, jonka seurauksena tunnet olosi iloisemmaksi ja tyytyväiseksi. Punajuurta on käytetty aikojen saatossa myös masennuksen hoitoon, mutta suosittelemme kysymään asiaa lääkäriltä.

Iho

Talven jälkeen iho on usein huonossa kunnossa. Punajuuret sisältävät runsaasti A- ja C-vitamiinia, joiden avulla ihosi voi paremmin ja näyttää nuorekkaammalta.

Maksa

Punajuurimehu on monien mielestä herkullista ja se tukee myös maksasi toimintaa. Kokeile lisätä sekaan omena- tai appelsiinimehua, mikäli se maistuu pahalta raakana.

Toivomme, että tule kokeilemaan tätä niksiä — ehkä juot punajuurimehua jo seuraavana aamuna?

Jaa tämä tärkeä vinkki ystäville ja perheellesi!