Jokaisen on hyvä tietää nämä kasvikset, jotka tarjoavat sinulle nestettä kesäisin

Jos veden juominen tökkii, voit myös saada sitä syömällä näitä ruokia.

Kyllä, luit aivan oikein. Tiedämme että riittävä nesteytys on tärkeä osa hyvinvointia, mutta joskus jatkuva veden juominen kyllästyttää tai unohtuu. Onneksi luontoäidillä on tähänkin ratkaisu, sillä suuri osa vihanneksista ja hedelmistä sisältää runsaasti vettä. Lisää nämä maukkaat vihannekset ja hedelmät osaksi ruokavaliotasi.

Jäävuorisalaatti

Raikas jäävuorisalaatti on maukas raaka-aine, sekä loistava nesteyttäjä, sillä se koostuu 96% vedestä. Syömällä jäävuorisalaattia saat myös vatsalle tärkeitä kuituja.

Kurkku

Kurkun tiedetään olevan hyvin nestepitoinen kasvis ja se sisältääkin 97% vettä. Tämä suomalaisten rakastama kasvis pääsee parhaiten oikeuksiinsa raikkaassa salaatissa tai ihan vain sellaisenaan.

Vesimeloni

Jopa 95% vettä sisältävä vesimeloni on todellinen nestepitoisten hedelmien kunkku. Se on erinomainen välipala kuumana päivänä, jolloin kehon nesteentarve on suurempi. Toisin kuin oletetaan, myös vesimelonin kuoret ja siemenet ovat syötäviä.

Mansikka

Kesän maukkain marja sisältää jopa 90% vettä, joten se on mainio nesteytyksen lähde. Syömällä 2 dl mansikoita saavutat päivittäisen C-vitamiinin tarpeen. Mansikan sisältämät fenoliyhdisteet vahvistavat kehon vastustuskykyä ja runsas kuitupitoisuus ylläpitää ruuansulatuselimistön hyvinvointia.

Selleri

Runsaan nestepitoisuuden lisäksi sellerillä on monipuolisia terveysvaikutuksia. Selleri sisältää 95% vettä ja sen tiedetään tehostavan ruuansulatusta sekä alentavan kolesterolia.

Jaa artikkeli ystävillesi, jotta he muistavat tämän kuumana kesäpäivänä!

Lähde: theindianspot.com


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.