IS: Yllättävä top-5: Näissä kotimaisissa ruoissa on eniten D-vitamiinia

Moni suomalainen saa liian vähän D-vitamiinia. Etenkin talvikuukausina D-vitamiinin saanti olisi tärkeää turvata – useimmiten se käy helpoiten syömällä vitamiini pillerin muodossa.

Pillereistä huolimatta D-vitamiinipitoisia ruokiakaan ei tule unohtaa. Ilta-Sanomat koosti kattavan listan eniten D-vitamiinia sisältävistä elintarvikkeista. Se että listan kärkeen kiilasivat kalaruoat ei liene kenellekään yllätys, mutta olisitko tiennyt mitkä kalat listalta löytyvät?

1. Ankerias

Tämä käärmemäinen kala sisältää D-vitamiinia peräti 25,6 mikrogrammaa / 100 g annos

2. Nahkiainen

Tämä merisääkuulutuksistakin tuttu ympyräsuinen kala jakaa ykkössijan ankeriaan kanssa. Nahkiaisessa on myös n. 25,6 mikrogrammaa D-vitamiinia per 100 g annos. Nahkiainen poseeraa ylläolevassa artikkelikuvassa.

3. Kuha

Ahvenkalojen lahkoon kuuluva kuha on myös yksi vesiemme D-vitamiinipitoisimmista kalalajeista. 100 gramman kuha-annos sisältää D-vitamiinia 24,6 mikrogrammaa. Katso täältä kuhaherkkuja ja reseptejä.

4. Siika, ilman korppujauhoja paistettu

Lohikalojen lahkoon kuuluva siika on myös todellinen D-vitamiinipommi: Se sisältää D:tä 24,2 mikrogrammaa 100 g:ssa. Katso täältä siikaherkkuja ja -reseptejä.

5. Voissa paistettu siika, ei korppujauhoja

Voissa paistaminen vie ilmeisesti hieman D-vitamiinipitoisuutta, mutta lisää taatusti makua! Voissapaistetustakin siiasta saat kuitenkin 23,5 mikrogrammaa D-vitamiinia per 100 g.


Katso myös:
Lisää kalaherkkuja
Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

Lähde: Ilta-Sanomat
Kuva: Pdpics


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.