Tämä niksi auttaa, jos kärsit runsaasta hikoilusta.

Talvella ei pahemmin tarvitse muistella hikisiä kainaloita ja epämiellyttävää hienhajua. On kuitenkin fakta että kevät ja kesä tulevat aina nopeasti ja joillekin tämä tarkoittaa sitä, että keho voi erittää kiusallisen paljon hikeä – erityisesti helteiden aikana.

Tänä päivänä kauppojen hyllyt ovat täynnä erilaisia deodorantteja. Kauneusalan yritykset tietävät mitä asiakkaat haluavat ja tarjoavat tämän vuoksi suuren määrän erilaisia deodorantteja. Osa niistä sisältää kemikaaleja jotka voivat vahingoittaa ihoa tai aiheuttaa allergisia reaktioita, unohtamatta vaatteisiin jääviä värjäymiä ja jälkiä.

Hiki säätelee kehon lämpötilaa ja poistaa kuona-aineita

Hien erittäminen on ihmisen terveyden kannalta elintärkeää. Hiki sisältää kuona-aineita, joista keho haluaa eroon – hien tärkein tehtävä on kuitenkin avustaa lämmönsäätelyssä. Normaali ihminen erittää hikeä 0,5-1 litraa vuorokaudessa, mutta kuumina ja helteisinä päivinä hikeä voi erittyä jopa 2 litraa. Tämän vuoksi veden juominen on myös tärkeää. Ihmisen kehossa on yli 2 miljoonaa hikirauhasta.

Häiritseekö hikoilu?

Hikoilu on siis tärkeä ja luonnollinen asia. Mutta on tiettyjä tapauksia, joissa hien eritys on liian voimakasta. Liikahikoiluksi eli hyperhidroosiksi kutsutussa vaivassa hikirauhaset toimivat liian aktiivisesti, jonka vuoksi hikeä erittyy liian paljon. Tila ei ole sinänsä vakava terveydelle, vaikka se voi aiheuttaa kiusaa erityisesti sosiaalisissa tilanteissa.

Ihmisen ruumiinosista kainalot hikoilevat eniten. Tämän ongelman ratkaisemiksi on olemassa yksi tehokas keino, joka on myös luonnollinen. Jatka lukemista, jos kiinnostuit…

Wikipedia Commons

Salainen raaka-aine? Sitruuna.

Leikkaa sitruuna puoliksi ja hiero puolikkaita kainaloihisi. Sitruunat sisältävät sitruunahappoa, joka taistelee pahaa hajua ja hien aiheuttamia tahroja vastaan.

Ollaan rehellisiä, niksi on lähes ilmainen ja todella tehokas!

On tärkeää muistaa käyttää kumpaankin kainaloon eri puolikkaita, jotta mikrobit eivät leviä. Sitruuna auttaa myös vaalentamaan kainaloiden aluetta, joka saattaa ajan kuluessa tummua.

En keksi syitä, miksi en kokeilisi tätä niksiä. Se on lähes ilmainen, ei sisällä kemikaaleja ja on täysin luonnollinen.

Jaa uutinen Facebookissa, jos ajattelit kokeilla tätä. 

Lähde: Womens News