Eikö viemärisi vedä? Olet luultavasti tehnyt jotain väärin.

Vedenpuhdistuslaitoksilla työskentelevät ihmiset tietävät varmasti mitä kaikkea ihminen voi vessanpönttöön tai lavuaariin heittää – joskus heistä tuntuu varmasti siltä, että vain luovuus on rajana.

Tähän listaan on koottu yleisimpiä ja pahimpia asioita, joita viemäriin voi heittää. Näille on olemassa toinen paikka ja se on roskapönttö.

6. Kissanhiekka

Silikageeli, mineraalit tai kissanhiekka eivät liukene veteen, jonka vuoksi niitä ei saa heittää vessanpönttöön tai lavuaariin. Aineet kasautuvat viemäriin ja voivat aiheuttaa jo nopeallakin aikavälillä tukoksen.

5. Kahvinporot

Kahvinporot kerääntyvät helposti viemäriin ja nostavat tukkeutumisen riskiä.

coffee grounds

4. Kosteuspyyhkeet

Kosteuspyyhkeet voivat myös tukkia viemärin. Lopputulos johtaa siihen, että putkimies täytyy hälyttää paikalle 3 kuukauden välein.

3. Vaipat

Vaippojen sisällä oleva geeli ei liukene veteen. Sitä paitsi se imee itseensä vettä ja turpoaa. Lopputulosta ei ole vaikea arvata.

En rehellisesti edes tiedä, kuka heittäisi vaippoja viemäriin…

2. Vanupuikot

Vanupuikot jäävät vähitellen jumiin putkistoon ja keräävät helposti muuta likaa ympärilleen, esimerkiksi hiuksia, pieniä roskia ja paperia. Eikä mene kauaa, kun viemärisi on jälleen tukossa.

Olive oil

1. Öljyt, voiteet ja rasvat

Öljyä tai rasvaa ei tulisi ikinä kaataa viemäriin. Rasva muuttuu jäähtyessään kiinteäksi ja tahmeaksi paakuksi, johon tarttuu myös kaikki muukin.

Osa näistä oli ainakin minulle itsestäänselvyyksiä. Tosin kahviporojen vaikutuksesta en tiennyt. 

Jaa tieto ystävillesi, jotta heidän ei tarvitse tilata kotiin putkimiestä! 

Lähde: Brightside.me