Kuvittele seisovasi kaupassa kahden kassatiskin äärellä.

Ensimmäisellä kassalla jonottaa kymmenen ihmistä joilla on kaikilla käsin kannettavassa ostoskorissa muutama ostos kullakin. Toisella kassalla on puolestaan viisi ihmistä jonossa, joilla on kullakin ostoskärry puolillaan tavaroita. Kumpi kassa kannattaa valita, jos haluaa minimoida jonottamiseen käyttämänsä ajan?

Amerikkalainen matematiikan professori Dan Meyer on tehnyt kattavan tutkimuksen aiheesta. Meyerin tutkimuksessa selvisi, että yhden ostoksen käsittely kassalla vie keskimäärin 2,8 sekuntia, ja että yhden asiakkaan rahastamiseen kuluu keskimäärin 48 sekuntia. Näin ollen yhden asiakkaan lisääminen kassajonoon vastaa seitsemäntoista tuotteen lisäämistä jo aiemmin kassajonossa olleen asiakkaan koriin.

Meyerin tutkimuksesta voi siis vetää johtopäätöksen, että tavaramäärän sijaan kannattaa kiinnittää enemmän huomiota asiakkaiden määrään jonossa. Valitse siis kassajonoksi se jossa on vähemmän asiakkaita, niin pääset todennäköisesti nopeammin kaupasta ulos.

Miten sinä valitset kassajonon – vaikuttaako valintaasi kassahenkilön kauneus tai komeus? Entä kassalla olevat oheisherkut tai lehdet? Kommentoi alla!

 

Katso myös:

Lisää niksejä

 

Lähde: Ilta-Sanomat, TheKitchn

Kommentit

kommenttia