Ripaus sitruunaa tekee ruoasta kuin ruoasta paremman.

Tiesitkö että sitruuna myös kaunistaa ulkoisesti?

Tässä seitsemän tapaa hyödyntää sitruunan terveellisiä entsyymejä kauneudenhoidossa:

1. Puhdistava kosteusvoide

Sekoita sitruunamehua ja kookosvettä tai -öljyä ja hiero seosta kasvoillesi. Kookosöljy kosteuttaa ihoasi ja sitruuna puhdistaa sitä epäpuhtauksista ja tuo raikkaan tuoksun.

2. Kyynärpäiden ja polvien vaalentaja

Ovatko kyynärpääsi tai polvesi tummat? Haluaisitko niiden näyttävän vaaleammilta? Hiero niitä sitruunanpuolikkaalla – toimii kuin taikaisku!

3. Aknen ja mustapäiden hoitoon

Sitruunan happamuus ja antioksidantit ovat antibakteerisia – niiden avulla puhdistat ihohuokosesi perin juurin ja ehkäiset jopa aknen oireita sekä mustapäitä. Purista yhdestä sitruunasta mehu ja hiero sitä kasvoillesi.

4. Vaalenna hampaitasi

Sekoita ruokasoodaa ja sitruunamehua ja dippaa vanupuikon pää seokseen. Laita seosta vanupuikolla hampaisiisi ja levitä se hammasharjalla. Purskuttele sitten suu vedellä ja toista käsittely tarpeen mukaan.

5. Rasvaisen ihon hoitoon

Kärsitkö kiiltävästä, rasvaisesta ihosta? Sitruunan happamuus vie rasvat mennessään.

6. Vaalenna hiuksiasi

Sitruuna ei vaalenna pelkästään ihoa – sen avulla vaalennat myös hiuksiasi. Kun auringon UV-säteet osuvat sitruunalla käsiteltyihin hiuksiisi, ne vaalentuvat luontaisesti – ja taatusti edullisemmin kuin kampaamolla!

7. Ehkäise hilseenmuodostusta

Sitruunalla vaikuttaa hiusten lisäksi myös päänahkaan, joka hyötyy sitruunan C-vitamiinipitoisuudesta sekä antioksidanteista. Moni on saanut apua hilseongelmaansa sitruunasta.

Lähde: Womens Health