Oletko nälkäinen kuin susi vaikka söit juuri?

Tässä seitsemän syytä jotka voivat selittää mahasi jatkuvan murinan.

Näistä syistä olet jatkuvasti nälkäinen:

1. Juot limsoja

Monien limsojen sisältämä fruktoosi estää kylläisyyshormoni leptiiniä toimimasta – tuloksena jatkuva näläntunne.

2. Syöt säilykkeitä

Monien säilyketölkkien pinnoitteessa on bisfenoli-a (BPA) -nimistä yhdistettä. Kyseinen yhdiste voi aiheuttaa samanlaisia ongelmia kuin fruktoosi – se estää kylläisyyshormonin toimintaa.

3. Skippasit aamiaisen

Jos aamiaisesi on riittämätön – tai jos jätät sen väliin kokonaan – niin todennäköisesti tunnet itsesi nälkäiseksi myöhemmin päivällä. Tämä johtuu siitä että aamiaisella on erityisen tärkeä rooli verensokerin tasoittajana. Aamiainen todella on päivän tärkein ateria. Katso täältä aamiaisinspiraatiota.

4. Skippasit salaatin

Pinaatti, lehtikaali ja muut lehtevät vihannekset ovat hyviä folaattien ja K-vitamiinin lähteitä. Folaattien ja K-vitamiinin riittävän saannin on todettu pitävän näläntunteen tehokkaasti aisoissa. Katso täältä salaatti-inspiraatiota.

5. Jätit teet juomatta

Mustan teen juominen auttaa tasoittamaan verensokeriarvoja hiilihydraattipitoisen aterian jälkeen, kertoo Joural of the American College of Nutrition -lehdessä julkaistu tutkimus. Tutkijat uskovat että vaikutus selittyy mustan teen sisältämillä polyfenoliyhdisteillä.

6. Jätit vedet juomatta

Näläntunne voikin olla – ja usein onkin – vain janontunnetta. Kokeile juoda pari lasillista vettä kun koet olevasi nälkäinen aterian jälkeen.

7. Olet tylsistynyt

Joskus syöminen on vain turmiollinen tapa tappaa aikaa. Mene vaikka kävelylle tai lue lehti – saatat huomata että nälkä hävisi kuin itsestään.

Katso myös:

Lisää ruokaan ja painonhallintaan liittyviä juttuja

 

Lähde: Mens Health


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

kommenttia