Päänsärky voi olla ikävä vaiva – varsinkin, jos se toistuu usein.

Päänsärky aiheutuu usein parista asiasta: nestevajauksesta ja tiettyjen ravintoaineiden puutoksesta. Näillä ruoilla hoidat molemmat ongelmat kuntoon kerralla.

1. Pinaatti

Pinaatti on monipuolinen superfood, joka kaiken hyvän lisäksi alentaa verenpainettakin. Verenpaineen aleneminen yleensä helpottaa myös päänsärkyä. Tsekkaa täältä pinaattiruokaideoita!

2. Jogurtti

Jogurttien sisältämä kalsium helpottaa myös päänsärkyä. Vältä kuitenkin sokeroituja jogurtteja – suosi ennemmin kreikkalaistyylistä jogurttia esim. hunajan ja pähkinöiden kera.

3. Täysjyvätuotteet

Oletko karppaaja? Vähähiilihydraattinen ruokavalio voi laukaista päänsärkyä. Terveellisimmät hiilihydraatit saat täysjyvätuotteista.

4. Peruna kuorineen

Perunasta saat kaliumia ja perunan kuorista kuitua. Molemmat auttavat pitämään päänsäryn poissa, varsinkin jos se on alkoholin aiheuttamaa.

5. Kurkku

Kurkku on suurimmaksi osaksi vettä, joten se on eräänlainen luonnon oma syötävä vesipullo. Pakkaa kurkku evääksi niin nestevajaus ei yllätä!

6. Kahvi

Kahviaddikti voi saada päänsäryn jo päivän tauosta kahvinjuonnissa. Ehkä kyse onkin vain kahvipäänsärystä? Ei sumppien keittäminen ainakaan pahitteeksi ole!

7. Chilit

Chili ja muut tuliset ruoat vilkastuttavat verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, mikä tuo helpotusta myös päänsärkyyn. Ainakin päänsärky unohtuu kun heität suuhusi oikein tulisen Naga-pippurin!

 

Lähde: Makuja