Tiesitkö, että voit korvata monet pesuaineet ruoalla?

1. Sitruuna

Sitruunalla voi puhdistaa puisia keittiövälineitä, jonka jälkeen ne huuhdellaan vedellä. Sitruuna poistaa käsistä tehokkaasti myös muun muassa kalanhajun.

2. Riisi

Riisin avulla voi puhdistaa maljakoita ja pulloja. Laita riisiä pullon pohjalle ja lisää lämmin vesi. Tämän jälkeen ravista kunnolla ja kaada riisi sekä vesi ulos. Lopputuloksena on puhtaampi pullo tai maljakko.

3. Suola

Suolalla voi puhdistaa esimerkiksi valuraudasta valmistettuja keittiövälineitä. Vinkki: kaada valurautapannuun suolaa sekä lämmintä vettä, jonka jälkeen harjaa sitä tiskiharjalla.

4. Etikka

Etikka liottaa kalkkijälkiä ja sillä voi puhdistaa myös ruostumatonta terästä. Sekoita etikkaa ja vettä suhteessa 1 : 4.  Etikalla voi myös kirkastaa keittiövälineitä, muista kuitenkin olla kuumentamatta etikka-vesiliuosta, sillä se voi ärsyttää hengitysteitä.

5. Ruokaöljy

Ruokaöljyllä voi poistaa keittiövälineissä esiintyviä tarroja ja hintalappuja. Myös pihka lähtee sormista ruokaöljyn avulla.

6. Sokeri

Pohjaan palanutta ruokaa voi hieroa pois kostutetun sokeripalan avulla.

7. Ruokasooda

Kokeile puhdistaa uunisi seuraavalla seoksella: sekoita 2 lusikallista kuumaa vettä, suolaa ja ruokasoodaa keskenään. Tämän jälkeen levitä tahna uuniin.

 

Lähde: Yle