Kananmuna on omassa luokassaan, kun puhutaan ravinteikkaasta ja edullisesta raaka-aineesta.

Kananmunat ovat täydellinen aamupala, sillä ne sisältävät ravinteita, vitamiineja ja proteiinia, joita elimistösi tarvitsee jaksamiseen. Sen vuoksi olenkin pyrkinyt syömään kananmunia lähes joka aamu!

On olemassa muutamia virheitä, joita tulee tehtyä helposti kananmunien paistamisen yhteydessä. Foodbeast kokosi listan virheistä, joita tulisi välttää.

1. Munien rikkominen paistinpannun reunaa vasten

Tämä saattaa kuulostaa hyvältä idealta. Paistinpannun reuna on täydellisen muotoinen kananmunan rikkomiseen. Tämä kuitenkin tarkoittaa sitä että kuoria saattaa joutua paistinpannulle ja samalla osa valkuaisesta saattaa valua kuumalle liedelle.

2. Liikaa suolaa

Tässä on synti, joka minun täytyy tunnustaa. Lisään aika ajoin aivan liian paljon suolaa kananmunieni joukkoon. Muista maistaa kananmunaa ennen kuin lisää suolaa.

3. Väärä paistinpannu

Varmista että pannusi on pinnoitettu ja että pinta on tarttumatonta. Kananmunat voivat palaa todella tiukasti pohjaan ja kuka pitäisi muutenkaan käristyneen ruoan mausta? Tämä korostuu erityisesti silloin, kun haluat pitää keltuaisen ehjänä.

4. Liian kova lämpö

Kananmunat paistuvat nopeasti, joten et tarvitse korkeita lämpötiloja. Kananmunat kuivuvat ja muuttuvat helposti ylikypsiksi, jos niitä paistaa tulikuumalla pannulla. Sen sijaan paistinpannu tulisi lämmittää keskilämpöiseksi ja munat tulisi paistaa rauhassa. Näin lopputulos on mahdollisimman herkullinen.

5. Paistat munia liian kauan

Muista että kananmunat kypsyvät vielä tovin, kun olet ottanut ne pois paistinpannulta. Muista siirtää kananmunat välittömästi pois pannulta, kun ne ovat valmiita.

Huom! Kananmunat tulisi syödä heti paistamisen jälkeen, sillä maku kärsii merkittävästi jos ne ehtivät jäähtyä!

Jaa vinkit Facebookissa, jotta ystäväsi saisivat irti kaikki kananmunien parhaat puolet!

Kommentit

kommenttia