Nämä välineet ovat keittiön likaisimpia.

Osa välineistä on puhdistettavissa, mutta jotkin kannattaa heittää pois ja vaihtaa uusiin.

Jos kuvittelet että vessa tai kylpyhuone on kotisi likaisin paikka, niin olet väärässä. Kaikista likaisin huone on yleensä keittiö, siivosit se sitten kuinka usein tahansa.

Kokosimme alle kaikista eniten likaa ja bakteereja kerääviä välineitä:

1. Tiskialtaan pesusieni

Tämä ei ole yksi kaikista likaisimmista välineistä, vaan KAIKISTA likaisin väline. Pesusieni kerää ylivoimaisesti eniten epäpuhtauksia, jonka vuoksi se tulisi vaihtaa kerran tai kaksi kertaa viikossa.

The New York Times uutisoi tutkimuksesta, jossa kävi ilmi ettei pesusientä pystynyt puhdistamaan. Heitä se siis pois ja hanki uusi tilalle.

2. Tiskirätit

Käsipyyhe ei ole likaisempi kuin tiskirätti. Kuvittelit ehkä niin, jos vaihdat käsipyyhkeen useammin kuin tiskirätin. Jos käytät likaista tiskirättiä niin keittiötason ja lieden pyyhkiminen on käytännössä turhaa sillä levität vain bakteereja ympäriinsä.

Tämä saattaa kuulostaa liian vaivalloiselta, mutta sinun tulisi käyttää uutta tiskirättiä viikon jokaisena päivänä. Viikon päätteeksi tiskirätit voi pestä kuumalla pesuohjelmalla, jonka avulla bakteerit kuolevat.

3. Suola ja pipppurimylly

Pippuri- ja suolamyllyä tulee harvemmin pestyä. Ne sisältävät kuitenkin melkein eniten bakteereja kaikista keittiövälineistä, sillä ne ovat lähes päivittäisessä käytössä.

Laita myllyt pesukoneeseen ennen kuin täytät ne uudestaan. Pelkkä käsipesu ei ole tarpeeksi tehokas tappamaan bakteereja.

4. Keittiöpyyhkeet

Keittiöpyyhkeet ovat myös lähes päivittäisessä käytössä, joten ne kerääävät itseensä suuria määriä bakteereja. Tämän vuoksi keittiöpyyhkeet kannattaa vaihtaa vähintään kerran kahdessa viikossa.

5. Leikkuulauta

Pelkkä käsipesu ei riitä puhdistamaan koko leikkuulautaa, jonka vuoksi se kannattaa laittaa astianpesukoneeseen.

Pidä tämä mielessä erityisesti sen jälkeen kun olet leikannut lihaa.

Puisia leikkuulautoja kannattaa käyttää vihannesten, hedelmien ja leivän leikkaamiseen, sillä monet puiset leikkuulaudat eivät kestä konepesua. Jätä siis muoviset leikkuulaudat liharuokia varten.

Täytyypä tästä vaihtaa ainakin pesusieni ja rätti saman tien!

Jaa uutinen Facebookissa, jotta ihmiset voivat pitää keittiönsä mahdollisimman puhtaana.