5 syytä välttää ”kevyitä” dieettireseptejä

Harrastatko sinä dieettireseptejä?

Jos haluat pudottaa painoasi, niin paras tapa tehdä se ei luultavasti löydy ns. ”dieettiresepteistä”, eli resepteistä jotka korostavat erityisesti vähärasvaisuutta ja alhaista kalorimäärää. Tässä viisi syytä miksi näin on.

5 syytä välttää ”kevyitä” dieettireseptejä:

1. Maku

Monet ”dieettireseptit” menevät liian pitkälle kaloreiden ja rasvan karsimisessa. Tuloksena on ruokaa joka on tylsän makuista. Miksi näkisit vaivaa kokkaamisessa jos tuloksena on tylsän makuista ruokaa?

2. Vähemmän ruokaa, enemmän makua

Sen sijaan että valmistaisit täyden annoksen tylsän makuista dieettiruokaa, voisit valmistaa tuhdimpaa ja maistuvaa ruokaa ja tarjoilla sen ison salaattiannoksen kanssa. Näin voit saada saman määrän kaloreita yhtä täyttävässä muodossa, mutta nautit syömisestä enemmän.

3. Annoskoot

Kiinnitä huomiota siihen miten paljon syöt – näin sinun ei tarvitse puputtaa tylsän makuisia ruokia. Vaihda lautasesi ja kulhosi pienempiin – se on yksi tapa syödä vähemmän lähes huomaamattasi.

4. Makeutusaineet

Tuoreiden tutkimusten mukaan aspartaami ja muut makeutusaineet voivat jopa ehkäistä laihtumista. Lue täältä lisää.

5. Oleellista on tehdä itse

Tylsän makuisten dieettiruokien kokkailu voi katketa kuin kananlento: Kyllästyt näkemään vaivaa ja alat käydä ulkona syömässä pikaruokaa. Tämän estämiseksi kannattaa keskittyä hyvänmakuisten ruokien valmistamiseen. Kotona aidoista raaka-aineista valmistettu ruoka voittaa lähes aina ulkona syödyt pikaruoat – niin terveellisyydessä, taloudellisuudessa kuin painonhallintaan liittyvissä näkökulmissa.

 

Katso myös:

Lisää ruokaan ja painonhallintaan liittyviä juttuja

 

Lähde: TheKitchn