Tässä viisi lausetta.

Ne voivat aiheuttaa kilojen kertymistä vyötärölle.

1. ”En voi syödä tuota”

”Kiellettyjen herkkujen listan” ylläpitäminen ei kannata: Se johtaa vain ajoittaisiin repsahduksiin, jolloin rasvaisia ja makeita herkkuja tulee ahmittua oikein olan takaa. Vaikka kieltäytyminen herkuista onnistuisikin, niin se ei ole tarpeen – kunhan pidät kohtuuden.

2. ”Ketuiksi meni”

Ajoittaisten repsahduksien ei pidä antaa lannistaa – laihdutuksessa kyse ei ole ”kaikki tai ei mitään” -tyyppisestä pelistä. Virheistä kannattaa ottaa oppia, mutta itseään ei ole syytä soimata. Muuten 500 kalorin moka voi  pian muuttua 2 000 kalorin mokaksi, kun hanskat tulee lyötyä tiskiin: ”Ketuiksi meni, lähdetään pizzalle.”

3. ”Ansaitsen tämän”

Epäterveellinenkin herkuttelu silloin tällöin on täysin ok, mutta sitä ei kannata mieltää palkkioksi esimerkiksi hyvin tehdystä työstä. Erityisen tarkkana kannattaa olla tunnesyömisen kanssa – jos huomaat lusikoivasi jäätelöä suruusi, on aika laittaa lusikka sivuun ja miettiä mitä tunteiden takana oikeasti on.

4. ”Minulla on kofeiini / sokeri / joku muu addiktio”

Jos kerrot itsellesi tai läheisillesi kärsiväsi tiettyyn ruokaan liittyvästä addiktiosta, niin tulet luoneeksi ns. itsensä toteuttavan profetian: Hokemalla addiktiosta tulet ohjeistaneeksi aivojasi käyttäytymään tietyllä tavalla.

5. ”Palaan terveempiin rutiineihin heti maanantaina”

Koko dieetti ei ole pilalla yhden repsahduksen takia, eikä terveempiin rutiineihin palaamista tarvitse odottaa maanantaihin asti.

 

Katso myös:

Lisää painonhallintaan liittyviä juttuja

 

Lähde: Huffington Post

Kommentit

kommenttia