Harhaileeko ajatus?

Tuleeko töiden tekemisen sijaan vain lueskeltua ruokaviihdejuttuja? Kokeilepa syödä näitä!

1. Kahvi + kaneli

Lisää kahviin ripaus kanelia – tutkimusten mukaan sekä kahvi että kaneli nostavat vireystasoa, joten yhdistämällä ne saat tuplahyödyn – ja kaneli myös maistuu hyvältä kahvin päälle ripoteltuna!

2. Vihreä tee

Vihreän teen sisältämä teaniini-yhdiste vaikuttaa suoraan aivoihin. Se vaikuttaa meditoinnin kaltaisesti ja auttaa rentoutumisessa sekä keskittymisessä.

3. Oikeanlainen aamiainen

Aamiaiseen kannattaa kiinnittää huomiota. Sokerimurojen sijaan kannattaa keittää kaurapuuroa ja syödä päälle kananmuna. Kauran täysjyvähiilihydraatit ja kananmunan hyvät rasvahapot pitävät nälän loitolla pitkään ja parantavat keskittymiskykyä.

4. Kotimaiset marjat

Mustikoiden ja puolukoiden sisältämien antioksidanttien on monissa tutkimuksissa todettu mm. ehkäisevän Alzheimerin taudin puhkeamista ja parantavan muistia. Ne parantavat aivoterveyttä monin tavoin – myös keskittymiskykyä. Ota siis tavaksi lisätä marjoja vaikka aamupuuroosi ja smoothieisiin!

5. Tumma suklaa

Tumman suklaan on tutkimuksissa havaittu tehostavan aivojen verenkiertoa ja parantavan myös pitkäkestoista muistia. Suklaan flavonoidit vapauttavat aivoissa myös hyvänolonhormoni endorfiinia, joten suklaan avulla et pelkästään pysty keskittymään paremmin – teet sen hymyssä suin!

Lähde: Prevention