Moni kärsii etenkin keväisin allergisesta nuhasta.

Harva tietää että allergiaoireita voi vähentää myös syömällä tiettyjä ruokia. Tässä viisi allergiaoireita ja heinänuhaa torjuvaa ruokaa.

1. Jogurtti

Yhdysvaltain Tennesseessä sijaitseva Vanderbilt University School of Medicine julkaisi tutkimuksen, jonka tulosten mukaan jogurtti voi auttaa kehon valkosoluja taistelemaan paremmin bakteereja ja viruksia vastaan. Katso siis täältä jogurtti-inspiraatiota!

2. Hunaja

Etenkin paikallisesti tuotetun hunajan uskotaan voivan ehkäistä allergiaoireita, koska se sisältää pienessä mittakaavassa samoja allergeeneja jotka useimmissa aiheuttavat oireita. Se toimii siis rokotteen tavoin.

3. Sitruuna

Sitruunoiden sisältämät flavonoidit auttavat ehkäisemään heinänuhaa ja muita allergisia oireita. Katso täältä sitruunaisia herkkuja.

4. Kurkuma

Kurkuman sisältämä kurkumiini-yhdiste alentaa kehossa olevan histamiinin määrää ja tulehdusarvoja. Katso täältä mihin kaikkeen kurkumaa voi käyttää.

5. Ananas

Ananaksen sisältämä bromelaiini on erikoinen yhdiste – se mm. aiheuttaa polttavan tunteen suussasi (lue lisää täältä). Se myös puhdistaa nenäontelosi ja saa hengityksesi kulkemaan paremmin. Katso täältä ananasherkkuja.

Katso myös:

Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

Lähde: Telegraph