5 niksiä, joilla saat enemmän tehoa irti jääkaapistasi

Jääkaappi on yksi kodin suurimmista sähkösyöpöistä.

Näillä nikseillä saat sen toimimaan hieman tehokkaammin – ja säästät energiakuluissa.

1. Imuroi jääkaapin takunen

Jääkaapin takana on ritilöitä jotka vapauttavat lämpöenergiaa. Näihin ritilöihin kertyy herkästi pölyä, mikä heikentää jääkaapin toimintaa ja lisää sähkönkulutusta. Imuroi ritilät silloin tällöin – näin jääkaappi toimii tehokkaammin.

2. Tarkista oven eristeet

Pidä paperinpalasta tai vaikka viiden euron seteliä jääkaapin suljetun oven raon vieressä. Heiluuko seteli? Jos heiluu, eristeet kannattaa vaihtaa. Se on investointi joka maksaa itsensä takaisin säästyneinä sähkölaskuina.

3. Säilytä kaikki elintarvikkeet tiiviisti pakattuina jääkaapissa

Jos laitat ruokarasiat avonaisina jääkaappiin, niistä vapautuu kosteutta joka tiivistyy jääkaapin seiniin. Takaseinään tiivistyessään se voi jäätyä, mikä heikentää jääkaapin toimintaa. Pidä kaikki jääkaapissa säilytettävä tiiviisti suljetuissa pakkauksissa.

4. Älä laita ruokia kuumina jääkaappiin

Jääkaappi joutuu työskentelemään tuplateholla, jos laitat ruoat kuumana sinne. Kuumista ruoista aiheutuu myös kosteusongelmia (ks. kohta 3)

5. Täytä jääkaapin tyhjät kohdat vedellä

Vesipakkaukset auttavat pitämään jääkaapin lämpötilan tasaisena, minkä ansiosta jääkaappi kuluttaa vähemmän sähköä. Jääkaappikylmää vettä on myös mukava hörppiä.

 

 

Katso myös:

Lisää niksejä

 

 

Lähde: TheKitchn