5 maukasta tapaa syödä enemmän marjoja – ja pysyä terveenä

Metsiemme marjat ovat todellisia superfoodeja.

Ne ovat täynnä antioksidantteja, kuituja ja flavonoideja jotka pitävät kropan kunnossa ja mielen virkeänä. Marjojen syömisen on tieteellisissä tutkimuksissa todettu mm. alentavan verenpainetta ja parantavan sydämen ja verisuonten terveyttä.

Moni suomalainen syö kuitenkin häpeällisen vähän marjoja arjessaan. Tässä viisi helppoa ja maukasta tapaa lisätä marjojen määrää ruokavaliossa! (Marjat kannattaa pakastaa – katso täältä vinkkejä siihen)

Aamiaisidea: Tuorepuuro (overnight oats)

Yön yli mätkiintyneet kauraleseet ovat hauska ja helppo tapa nauttia kaurapuuro hieman erilaisessa muodossa kuin mihin perinteisesti olet ehkä tottunut. Kaada lasipurkkiin 1/3 kreikkalaista jogurttia, 1/3 mantelimaitoa (tai muuta maitoa) ja 1/3 kauraleseitä. Anna mätkiintyä yön yli jääkapissa ja syö marjojen kera!

Katso mallia Youtube-käyttäjä Domestic Geekiltä:

Lounasidea: Marjaisa salaatti

Monet eivät ole tulleet ehkä ajatelleeksikaan, mutta marjat sopivat salaattien päälle. Lisää valmiin salaatin päälle niitä, paahdettuja mantelilastuja ja vaikkapa kurpitsansiemeniä. Katso täältä lisää salaatti-inspiraatiota.

Jälkiruokaidea: Marjajäädyke

Marjajäädyke (parfait) on simppeli, terveellinen ja maistuva jälkiruokaidea.

Katso mallia vaikka Youtube-käyttäjä Laura Vitalelta:

Juomaidea: Smoothie

Marjaisa smoothie on hauskin tapa nauttia marjoja juomalla. Katso täältä esimerkiksi mustikkasmoothieideoita.

Tässä myös videomuodossa yksi resepti:

Välipalaidea: Marjaisa myslijogurtti

Leffailtaa varten moni käy ostamassa popcornia ja perunalastuja. Voisit kuitenkin valmistaa helposti myös jotakin terveellistä.

Kokeile esimerkiksi tällaiset marjaisat jogurtti-mysliannokset:


Katso myös:
Lisää marjaisia herkkuja

Lähde: Today