Monilla ruoilla on syystäkin huono maine.

Muutama ruoka on kuitenkin päätynyt ”mustalle listalle” täysin syyttä. Tässä viisi viatonta ja oikeastaan varsin terveellistä ruokaa.

Nämä ruoat eivät olekaan niin epäterveellisiä kuin yleisesti uskotaan:

1. Hiilihydraattipitoiset ruoat

Valkoinen vehnäjauho ja sokeri on syytäkin jättää ruokavaliosta, mutta muuta hiilihydraatti keho tarvitsee. Hyviä ja terveellisiä hiilihydraattilähteitä ovat mm. täysjyvätuotteet ja vihannekset.

2. Pakasteruoat

Kaikki helposti valmistettava ruoka ei ole epäterveellistä. On itseasiassa näyttöä siitä, että pakastetut vihannekset ja hedelmät sisältävät jopa enemmän terveellisiä antioksidantteja kuin tuoreet vastaavat. Tämän uumoillaan johtuvan siitä, että pakastevihannekset pakastetaan pian vihannesten poimimisen jälkeen, jolloin terveelliset ainesosat säilyvät pitkään. Tuoreissa hedelmissä osa antioksidanteista voi haihtua kuljetuksen ja varastoinnin aikana.

3. Täysrasvatuotteet

Suositko light-tuotteita? Ei ehkä kannattaisi, koska monissa light-tuotteissa rasvan myötä poistunut maku on korvattu sokerilla tai keinotekoisilla makeutusaineilla. Suosi siis mieluummin täysrasvaisia ja luonnollisia tuotteita – et luultavasti nauti yhtään sen enempää kaloreita.

4. Peruna

Peruna on monipuolinen ja terveellinen raaka-aine, etenkin kuorineen syötynä. Siinä on paljon mm. kuituja ja kaliumia.

5. Juusto

Juusto ja muut maitotuotteet sisältävät runsaasti luuston terveyden kannalta elintärkeää kalsiumia. Tuoreet tutkimukset antavat myös viitteitä siitä, että juuston ja muiden rasvaisten maitotuotteiden syöminen voi alentaa verensokeriarvoja, verenpainetta ja riskiä sairastua kakkostyypin diabetekseen.

 

Katso myös:

Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

 

Lähde: Makuja / Womens Health Magazine


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

kommenttia