Me kaikki olemme oppineet että vettä kannattaa juoda, jos haluaa välttää krapulaa. Joskus pelkkä vesi ei kuitenkaan auta ja aamulla päätä jomottaa sekä pahimmillaan tekee mieli jopa oksentaa.

Moni onkin pahimpina krapulapäivinä vanonnut ettei juo enää koskaan –  mutta kuinkas sitten lopulta käykään?

Harmaa naama ja punaiset silmät ovat vain osa liiallisen alkoholin nauttimisen oireita ja ainakin naiset ovat varmasti sitä mieltä että alkoholi tekee kamalaa jälkeä iholle.

Ravitsemusasiantuntijat jakoivat parhaita vinkkejä, joilla krapulasta ei tarvitse kärsiä seuraavana päivänä, Daily Mail uutisoi.

Valmistautuminen

Jos olet menossa ulos, ravitsemusasiantuntija, Steve Macari, kertoo että sinun tulisi valmistautua iltaan jo päivää aiemmin, Daily Mail kirjoittaa.

Weißwein, Rotwein, Rosé und Sekt - schmeckt

Hän sanoi: “Sinun tulisi nesteyttää kehoasi päivää ennen vedellä sekä kookosvedellä. Lisää veden sekaan ripaus merisuolaa, jotta lisäät mineraalien määrää.” 

Sinun tulisi syödä säännöllisiä aterioita jotka sisältävät paljon proteiinia ja rasvaa – koska ne suojelevat vatsaasi alkoholin haittavaikutuksilta.

Juomisen jälkeen

Frauen in einem Club oder einer Disco mit Cocktails

Kun bileet ovat loppuneet ja olet turvallisesti taksin kyydissä – vältä sitä mehevää kebab-annosta tai pizzaa. Tämän sijaan sinun tulisi keskittyä erityisesti hedelmiin. Sinun tulisi syödä hedelmiä, joissa on paljon hedelmäsokeria – hyviä valintoja ovat muun muassa greipit ja omenat.

Steve selittää, miksi hedelmät ehkäisevät krapulaa: ”Hedelmäsokeri auttaa maksaa hajottamaan alkoholia tehokkaammin, tämä tarkoittaa pienempää krapulaa.” 

Seuraava päivä

On sanomattakin selvää että sinun tulisi saada rankan illan jälkeen mahdollisimman paljon unta. Tässä on kaksi simppeliä neuvoa jotka parantavat oloa huomattavasti: pese hampaat ja käy suihkussa. Varmista että jynssäät vartalosi kunnolla, jotta kehosi pääsee prosessoimaan alkoholia nopeammin.

Steve kehottaa syömään punajuurta, sillä se tukee maksan toimintaa.

Tässä on ultimaattisen krapulan parantava drinkki: 

  • 235 ml vettä
  • 118 ml kookosvettä
  • Appelsiinimehua ja ripaus merisuolaa

Nyt olet valmis ehkäisemään ja selättämään krapulan! 

Jaa tämä uutinen Facebookissa, jos ystäväsi ovat viime aikoina valitelleet kovaa krapulaa.