11 nerokasta tapaa käyttää kookosöljyä

Kookosöljy on siitä erikoista öljyä, että se on huoneenlämmössä kiinteähköä kuin huulirasva.

Kun se hieman lämpenee pannulla tai käsissäsi, se muuttuu nopeasti nestemäiseksi. Erikoista kookosöljystä tekee myös sen monikäyttöisyys.

Tässä yksitoista näppärää tapaa käyttää kookosöljyä.

1. Kosteutusvoide

Kookosöljy on erinomaista kosteusvoidetta. Se tuntuu aluksi erikoiselta sormien välissä, mutta se myös imeytyy tehokkaasti ihohuokosiin.

2. Meikinpoistoaine

Sivele kookosöljyä reilusti kasvoillesi ja pyyhi ne pyyhkeellä pois. Yksi tehokkaimmista meikinpoistoaineista mitä löytyy – kokeile vaikka!

3. Akne ja finnit

Vaikka et käyttäisikään meikkejä, niin kookosöljyä kannattaa sivellä kasvoille joka tapauksessa silloin tällöin. Akne ja finnit nimittäin eivät tunnu viihtyvän samoissa kasvoissa kookosöljyn kanssa.

4. Hyttysten ja muiden ötököiden puremat sekä nirhaumat

Kookosöljyssä on monolauriini-nimistä ainetta, jonka väitetään auttavan alentamaan ötököidenpuremien aiheuttamaa turvotusta. Kookosöljyssä on myös bakteereita tuhoavia ominaisuuksia.

5. Vartalonkuorinta

Sekoita kookosöljyyn valkoista tai ruskeaa sokeria ja hiero seosta vartaloosi. Päihittää useimmat kalliit vartalonkuorinta-aineet!

6. Hoitoaine

Käytä kookosöljyä kuin hiustenhoitoainetta: Hiero sitä hiuksiisi ja anna vaikuttaa 10 – 20 minuuttia ennen huuhtelemista.

7. Sheivausvaahto

Kookosöljy soveltuu erinomaisesti sheivaus- tai partavaahdoksi. Se vähentää ihon ärsytystä ja ravitsee ihoa.

8. Ruoanlaitto

Kookosöljyä voi käyttää käytännössä minkä tahansa muun ruoanlaittoöljyn korvikkeena. Kannattaa jakaa kookosöljy kahteen purkkiin: Ruoanlaittoöljy keittiöön ja peseytymistiloihin muuhun käyttöön tarkoitettu öljy.

9. Energiabuusti

Nokare kookosöljyä toimii kuin pala energiapatukkaa. Kookosöljy tosin pitää nälän loitolla pidempään kuin hiilihydraattipitoiset patukat.

10. Kenkien kiillotus

Kokeile sivellä kookosöljyä nahkaisiin kenkiisi ja hiero sitä kuin mitä tahansa kiillotusvoidetta. Toimii myös metalliesineisiin.

11. Lemmikkien pikkuvaivojen hoitaminen

Jos lemmikkisi nenänpää on rohtunut tai tassut kuivat, niin voit sivellä kookosöljyä niihin. Ei haittaa vaikka lemmikkisi nuolisi kookosöljyt pois – päin vastoin, nieltynä kookosöljy luultavasti tekee turkista vain entistä kiiltävämmän!


Katso myös:
Lisää kookosöljyniksejä ja -herkkuja
Lisää ruokaan ja kauneuteen liittyviä juttuja
 

Lähde: Business Insider