Tiettyjä ruokia kannattaa lisätä ruokavalioon reilulla kädellä, koska niissä on kehoa puhdistavia vaikutuksia.

Tässä kymmenen ruokaa jotka auttavat kehoasi pääsemään eroon myrkyistä – ja ovat muutenkin turkasen terveellisiä!

1. Avokadot

Avokado maistuu niin leivän päällä voin korvikkeena kuin salaatissakin. Avokado on täynnä hyviä rasvoja ja antioksidantteja, jotka poistavat myrkyllisiä yhdisteitä kehosta. Katso täältä avokadoherkkuja.

2. Karpalot

Karpalot poistavat kuona-aineita kehostasi. Ne ehkäisevät myös virtsatietulehduksia. Katso täältä mihin kaikkeen karpalot sopivat.

3. Kaali

Antioksidanttiensa lisäksi kaali sisältää rikkiä, joka on tärkeä aine maksan toiminnan kannalta. Torjunta-ainejäämien ja muiden haitallisten yhdisteiden neutraloiminen onnistuu paremmin kun keho saa riittävästi rikkiä. Katso täältä kaaliherkkuja.

4. Sitruuna

Mikä olisikaan helpompi ja maukkaampi tapa poistaa myrkkyjä kehosta kuin sitruunaveden litkiminen? Sitruuna on täynnä kehoa suojaavia antioksidantteja ja vitamiineja.

5. Parsakaali

Parsakaali on superfoodien kruunaamaton kuningas. Tuore parsakaali sisältää vaikka mitä: rautaa, A-vitamiinia, C-vitamiinia, folaattia, kaliumia, kalsiumia, fosforia, ravintokuitua ja K-vitamiinia. Jotta nämä kehoa puhdistavat ainesosat säilyisivät, kannattaa parsakaali valmistaa höyryttämällä. Katso täältä parsakaaliherkkuja.

6. Valkosipuli

Myös tämä superfood on täynnä rikkiä, minkä ansiosta se on erinomainen detox-ruoka. Valkosipulissa on myös antibioottisia ominaisuuksia. Katso täältä mihin kaikkeen valkosipuli sopii.

7. Punajuuri

Punajuuren sisältämät betaiini ja pektiini suojaavat ja puhdistavat maksaa. Punajuuri on myös huomattavasti monikäyttöisempi juures kuin monet ajattelevatkaan – katso täältä punajuuriherkkuja.

8. Greippi

Kuitupitoinen greippi puhdistaa suolistoa. Sen on todettu myös ehkäisevän munuaiskivien syntymistä. Katso täältä greippi-inspiraatiota.

9. Auringonkukansiemenet

Auringonkukansiemenet ovat luonnollinen ja terveellinen välipala: Ne puhdistavat maksaa ja ehkäisevät samalla kolesterolin kertymistä verisuoniin.

10. Linssit

Linssit pitävät ruoansulatusjärjestelmän kunnossa ja verensokerin tasaisena. Niitä voi myös nauttia muussakin kuin linssikeiton muodossa – katso täältä mallia!


Katso myös:
Lisää detox-vinkkejä

Lähde: Fitnea