Viisi yllättävää terveysvaikutusta, jotka saat syömällä parsaa

Parsaa poskeen!

Tässä viisi hyvää syytä syödä parsaa – erinomaisen maun lisäksi.

1. Ravitsee kehoasi monin tavoin

Kuitua, folaatteja, A, C, ja E-vitamiineja… Parsa on täynnä elimstösi tarvitsemia hivenaineita.

2. Luonnon oma detox-kuuri

Parsa, avokado, lehtikaali ja ruusukaali ovat luonnon omia detox-tuotteita, eli ne poistavat kehosta myrkkyjä. Nämä vihannekset sisältävät glutationi-nimistä molekyyliä, joka inaktivoi myrkyllisiä yhdisteitä kehossa.

3. Torjuu jopa syöpää

Glutationin lisäksi parsassa on paljon muitakin terveyttä edistäviä yhdisteitä ja antioksidantteja, jotka ehkäisevät ikääntymisen merkkejä ja torjuvat jopa erilaisia syöpiä. Parsan syönnin on todettu olevan yhteydessä mm. pienentyneeseen suolisto- ja keuhkosyöpäriskiin.

4. Pitää aivot virkeinä

Parsan sisältämät folaatit avittavat aivoille tärkeän B-12-vitamiinin imeytymistä ja toimintaa kehossa. Erityisesti se vaikuttaa aivojen toimintakykyyn. B-12 -vitamiinin riittävä saanti on tärkeää etenkin 50 vuotta täyttäneille.

5. Vilkastuttaa aineenvaihduntaa

Parsa sisältää luonnollista diureettia, asparagiini-aminohappoa. Parsa vilkastuttaa siis virtsarakkoasi, mutta älä ymmärrä tätä väärin – kyse on positiivisesta asiasta. Virtsan mukana kehosta poistuu myös ylimääräisiä suoloja. Tätä kautta parsan syöminen alentaa mm. turvotusta ja verenpainetta.


Katso myös:
Herkkuja parsasta

Lähde: Eating Well


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.