Jokainen korvatulehduksesta ja sen aiheuttamasta särystä kärsinyt ihminen tietää kuinka kovasta kivusta on kyse.

Korvasärky aiheuttaa myös päänsärkyä ja huimausta. Korvatulehduksen aikana korvakäytävät ärtyvät ja tuottavat enemmän vaikkua, tässä vaiheessa jokaisella on tapana lähteä lääkäriin.

On kuitenkin olemassa eräs simppeli niksi, jonka avulla voit lievittää pahimmillaan sietämätöntä kipua. Ja ei… En puhu tällä kertaa särkylääkkeistä. Tiesitkö että voit kokeilla luonnollista särkyä lievittävää niksiä?

Closeup of a human ear with red painful area - Young woman has pain in the ear

Erityisesti lapset kärsivät usein korvatulehduksista. Valitettavasti lääkärit eivät ole välttämättä heti saatavilla, jonka vuoksi kipua kannattaa yrittää lievittää kotikonstein. Mutta tiesitkö että ratkaisu on aivan nenäsi alla? Tai no, tarkemmin sanottuna jaloissasi.

On olemassa nerokas kotikonsti, johon tarvitset puhtaat puuvillasukat. Niksin jälkeen sukkasi ovat edelleen käyttökelpoiset ja korvakipusi on poissa!

Tee näin:

  1. Ota ensin reilu 3 dl karkeaa Epsom-suolaa. Tätä simppeliä mineraalia on käytetty säryn lievitykseen jo ikuisuuksien ajan, tarvitset vain sen verran että saat sukkasi puolilleen.
  2. Kaada suola varovaisesti sukan sisälle. Muista käyttää karkeaa suolaa. Pienemmät hiukkaset voivat mennä tekstiilin läpi.
  3. Voit halutessasi lisätä suolan sekaan muutaman tipan eteeristä öljyä. (Sitruuna, laventeli yms.)
  4. Sido sukan pää, jotta suola ei valu ulos. Käytä pitkiä sukkia, jotta solmu on helpompi tehdä!
  5. Tässä vaiheessa tulee hauskin vaihe. Laita liesi matalalle / keskilämmölle ja aseta sukka hetkeksi liedelle. Kääntele sukkaa, kunnes se on lämmin muttei liian kuuma. Huom! On tärkeää käyttää valkoista sukkaa, sillä värjättyjen sukkien värit voivat alkaa valumaan.
  6. Seuraavaksi sinun tulee vain painaa lämmin sukka kipeää korvaa vasten. Usko tai älä, mutta kivun tulisi lievittyä nopeasti.

Miksi niksi toimii?

Suola sitoo itseensä lämpöä ja auttaa täten lievittämään kipua. Suolan uskotaan myös poistavan kosteutta, jonka ansiosta korvassa vallitseva paine laskee. Eikö kuulostakin järkevältä?

Onko sinulla ystäviä tai lapsia, jotka kärsivät usein korvatulehduksen aiheuttamasta särystä? 

Jaa vinkki Facebookissa, jotta ystäväsi voivat kokeilla tätä helppoa niksiä tarpeen tullen! 

Lähde: boredomtherapy.com