Pidä flunssa loitolla ja kokeile tätä niksiä!

Flunssakausi on parhaillaan käynnissä ja ihmiset aivastelevat joka nurkan takana. Toimistoissa tuntuu välillä siltä kuin hengittäisi jatkuvasti kehoonsa bakteereja ja viruksia, kun muut yskivät ympärilläsi. Ei ole siis ihme, että työpaikoilta lähes päivittäin joku on jäänyt sairaslomalle flunssan vuoksi. Tämän vuoksi olisi hyvä osata niksejä, joiden avulla pidät vastustuskykysi vahvana. Terveellinen ruokavalio ja liikunta auttavat luonnollisesti pitämään huolta hyvinvoinnistasi, mutta silloin tällöin kannattaa kokeilla myös uusia menetelmiä.

Venäläislääkäri Sergej Bubnovskyn menetelmä on tavallisesta poikkeava, mutta ainakin minä aion kokeilla sitä! Metodi on erittäin yksinkertainen: upota joka ilta jalkasi jääveteen 10-15 sekunniksi. Menetelmä auttaa Sergejn mukaan pitämään vastustuskykysi vahvana, jonka seurauksena flunssat ja influenssat pysyvät loitolla.

Uimahalleissa ja kylpylöissä on usein kylmäaltaita, joiden tarkoitus on tehostaa vastustuskykyä ja verenkiertoa. Tämän vuoksi jalkojen upottaminen jääveteen ei kuulosta lainkaan typerämmältä idealta! Jalat tulisi upottaa joka neljäs tunti veteen, mikäli vastustuskyky on erittäin huonossa kunnossa. Tavallisesti upottaminen kerran illassa riittää kuitenkin vallan mainiosti.

Virginian yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan jäävesi auttaa kehoa tuottamaan hormonia, joka parantaa vastustuskykysi toimintaa.

Tutkimukset ovat jopa osoittaneet, että avantouinti 1-2 kertaa viikossa vähentää riskiä sairastua masennukseen.

Lähde: Newsner.com