Nämä ovat ylipainotyypit!

Jo pitkään on tiedetty, että esimerkiksi rintasyöpää on kuuttatoista eri laatua, joita kutakin täytyy hoitaa tietyllä tavalla. Lihavuutta on kuitenkin totuttu käsittelemään aina samoin hoidoin ja neuvoin: ”Syö vähemmän, liiku enemmän”.

Sheffieldin yliopiston tutkijat ovat kuitenkin tehneet mullistavan havainnon: Ylipainoiset jakautuvat karkeasti ottaen kuuteen eri kategoriaan – ja jokaista niistä tulisi hoitaa omalla tavallaan. Tutkijat hahmottelivat kategoriat otoksesta johon kuului 4 144 ylipainoista koehenkilöä.

Kategoriat ovat seuraavanlaiset:

1. Nuoret miehet, jotka juovat paljon alkoholia

Tälle ryhmälle tunnusomaista on alkoholin runsas käyttö, joka voi olla myös ylipainon tärkein syy. Useinkaan tähän ryhmään kuuluvilla ei ole muita merkittäviä ylipainon aiheuttajia – he saattavat kävellä paljon eivätkä he välttämättä tupakoi. Alkoholin vähentäminen olisi tälle ryhmälle tärkein askel painonpudottamisessa

2. Keski-ikäiset, onnettomat tai stressaantuneet ihmiset

Tämä ryhmä koostuu pääosin naisista, joiden henkisessä terveydessä on usein ongelmia. Myös unettomuus, stressi, masennus ja väsymys vaivasivat usein tähän ryhmään kuuluvia. Tämän ryhmän jäsenet tosin käyttivät tyypillisesti hyvin vähän alkoholia ja liikkuivat. Laihdutustavoitteiden kannalta henkiseen tukeen tähtäävät toimet ovat siis ensiarvoisen tärkeitä tämän ryhmän jäsenille.

3. Iäkkäämmät ihmiset, jotka ovat fyysisestä kunnostaan huolimatta onnellisia

Näillä ihmisillä on usein lihavuuden lisäksi muitakin ongelmia, mm. diabetestä ja korkeaa verenpainetta. Niistä huolimatta tämän ryhmän jäsenet ovat pääsääntöisesti tyytyväisiä elämäänsä. Tiedottaminen, kuntoiluohjelmat ja parempi ruokavalio auttavat tätä ryhmää.

4. Nuorehkot, terveet naiset

Tämä ryhmä oli tutkimuksen suurin. Nämä nuorehkot naiset harrastivat usein liikuntaa ja elivät kuten ykkösryhmän nuoret miehet, poislukien runsas alkoholinkäyttö.

5. Varakkaat ja terveet aikuiset

Varakkaampia ylipainoisia yhdisti se, että heillä oli usein korkeaverenpaine ja he käyttivät suhteellisen paljon alkoholia. He kuitenkin harrastivat usein myös liikuntaa muodossa tai toisessa. Tiedotus ja terveempi ruokavalio soveltuvat tälle ryhmälle.

6. Erittäin sairaat yksilöt

Tähän ryhmään lukeutuvat kaikkein ylipainoisimmat, sairaimmat ja köyhimmät ihmiset. Näille ihmisille tulisi suunnata kaikki mahdollinen tuki: Tiedotus, kunto-ohjelmat, ruokavaliomuutokset ja leikkaukset.

 

Katso myös:

Lisää asiaa ruoasta ja painonhallinnasta

 

 

Lähde: Yahoo


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit

kommenttia