Joulu on parasta aikaa leipoa pipareita, tähtitorttuja ja muita herkkuja.

Pipareiden leipominen yhdessä perheen kanssa on traditio, josta tulen pitämään kiinni koko loppuelämäni ajan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettenkö olisi avoin myös uusille resepteille, kuten esimerkiksi syötäville lumipalloille.

Youtube /
Jenny Can Cook

Lumi kuuluu mielestäni jouluun ja jos emme saa sitä jouluksi maahan, niin on muitakin keinoja joilla talvista tunnelmaa saa korostettua. Haluan näiden sanojen saattelemana jakaa sinulle reseptin, joka sopii jouluun kuin nakutettu!

Kyse on siis syötävistä ”lumipalloista”, jotka näyttävät kauniilta ja maistuvat ihanalta. Takaan että ainakin lapset ja lapsenlapset innostuvat tämän kaltaisista resepteistä, sillä vilautin ideaa lapselleni ja hän halusi heti lähteä ostamaan tarvittavat raaka-aineet kaupasta.

Tarvitset:

 • 2,5 dl vehnäjauhoja
 • 125 g voita
 • 2 dl hienonnettuja paahdettuja pekaanipähkinöitä
 • 0,5 dl sokeria
 • 1 tl vaniljasokeria
 • Tomusokeria (lumipallojen kuorrutukseen)

Tee näin: 

 1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa (lukuunottamatta tomusokeria)
 2. Sekoita kaikkia aineksia, kunnes ne ovat sekoittuneet hyvin. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi. Taikinan jäähtyessä pallojen muotoileminen on helpompaa.
 3. Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Muotoile palloista sopivan kokoisia (tätä ei määritelty, mutta voit katsoa koon videolta tai toimia oman mielesi mukaan).
 4. Laita pallot uunipellille, leivinpaperin päälle.
 5. Paista palloja 10-15 minuuttia. Ne saavat paistua mutta eivät muuttua ruskeiksi. Pallot ovat pehmeitä, kun ne tulevat uunista, mutta älä huoli sillä ne jähmettyvät nopeasti huoneenlämmössä.
 6. Anna pallojen vetäytyä muutama minuutti ja pyöräytä ne tämän jälkeen tomusokerissa.
 7. Odota muutama minuutti ja pyöräytä ne uudestaan tomusokerissa.

Jäikö jokin epäselväksi? Löydät valmistusohjeet oheiselta videolta. 

Syötäviä lumipalloja, voisin kuvitella että erityisesti lapset pitävät tällaisista herkuista. 🙂