Valkosipuli on yksi suosituimmista ruoanlaitossa käytetyistä raaka-aineista, jonka vuoksi sitä löytyy lähes jokaisen kotikokin keittiöstä.

Valkosipuli maistuu ihanalta ja se on myös todella terveellistä, erityisesti silloin, kun se nautitaan raakana. Ainoana haittapuolena voisi pitää voimakkaan hajuista hengitystä, joka on valkosipulin aiheuttama.

Valkosipulin uskotaan ehkäisevän ja laskevan lukuisten sairauksien riskiä – esimerkiksi: valtimonkovettumatautia, korkeaa verenpainetta, sydänkohtauksia, korkeaa kolesterolia sekä verenpainetta.

garlic on a wooden board

Se toimii hyvin flunssaa, heinänuhaa, infektioita ja matkaripulia vastaan. Viimeisenä muttei vähäisimpänä: valkosipuli poistaa kehosta myrkkyjä ja vahvistaa vastustuskykyä.

Valkosipuli tulisi kuitenkin nauttia raakana, jotta terveydelliset hyödyt olisivat mahdollisimman suuret. Raaka valkosipuli kannattaa nauttia tyhjään vatsaan, jotta kehosi pystyy imemään kaikki sen tarjoamat ravintoaineet talteen.

Vahvistaaksesi vastustuskykyä ja pitääksesi sairaudet loitolla, sinun kannattaa nauttia säännöllisesti annos hunajaa ja valkosipulia.

Tässä ohjeet:

  1. Kuori 2-3 valkosipulinkynttä, hienonna ne ja lisää joukkoon ruokalusikallinen hunajaa.
  2. Nauti seos päivittäin, viikon ajan ja tulet huomaamaan muutokset!

Terveellisistä elämäntavoista tulisi pitää kiinni erityisesti silloin, kun on vielä terve.

Vakavamman sairauden koittaessa terveellisistä elämäntavoista on tietenkin hyvä pitää kiinni, mutta ehkäisevä vaikutus on usein tässä vaiheessa liian myöhäistä. 

Jaa uutinen Facebookissa, jotta ystäväsi pysyvät terveinä ja energisinä! 

Lähde: Healthylifecommunity.com