Tänä päivänä monenlaiset trendidieetit ja painonpudotuskuurit korostavat vähähiilihydraattista ruokavaliota tai rajaavat ruoka-aineiden vaihtoehdot minimiin.

Vaikka ihmedieetti voi saada kropassa aikaiseksi upeita tuloksia lyhyemmässä ajassa, usein kilot pomppaavat jopa tuplana takaisin dieetin loppumisen jälkeen. Pahimmassa tapauksessa keho voi ajautua säästöliekille, jolloin jokainen syöty kalori takertuu kroppaan entistä tiukemmin ja painonpudotuksesta tulee sula mahdottomuus.

Laihtua voi ilman nälkääkin. Kiinnittämällä huomiota arkisiin ruokavalintoihin, vauhdittamalla aineenvaihduntaa ja pitämällä huolta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, saattavat kilot tippua täysin huomaamatta. Toisin kun uskotellaan painonpudotus on paljon muutakin kuin kaloreiden laskemista, joten laihduttamisen rajoittaminen ruokavalioon voi hyvinkin olla este pysyville tuloksille. Seuraavan kerran dieetille alkaessa kannattaa lukaista läpi myös alla olevat vinkit, jotka huomioimalla voit todellakin keskittyä syömään enemmän ja siitä huolimatta muokkaamaan kehoa pysyvästi!

Tarkista päivittäinen energiantarpeesi äläkä unohda vitamiineja

Dieetin hurmiossa monet tiputtavat päivittäisen kalorimäärän aivan liian pieneksi. Kun syöt toistuvasti liian vähän, keho alkaa käyttää sen omia kudoksia polttoaineena ja siirtyy lopulta säästöliekille, jolloin rasva ei pala ja aineenvaihdunta jumiutuu. Polttoainetta kroppasi hakee ensin lihaksista, joten jos tavoittelet timmiä kroppaa, kannattaa oikean ravintomäärän selvittäminen ottaa tosissaan.

Päivittäisen energiantarpeesi voit laskea helposti netistä löytyvillä laskukaavoilla. Energiantarvetta laskiessa huomioon tulee ottaa myös päivittäinen liikunta ja aktiivisuus. Ota aktiivisuutesi arvioinnissa huomioon myös unohdettu arkiliikunta esim. työmatkat.

Syö säännöllisesti ja vältä nälkäkiukku sekä loputon ahmiminen

Jos paastoat aamupäivän, saavutat mitä todennäköisemmin illalla hetken, jolloin herkkuhimo iskee ja syömisen kontrolloiminen tuntuu mahdottomalta. Itsensä rankaisemisen sijaan, opettele syömään tasaisin väliajoin. Paras lääke nälkäkiukkuun ja ruokamorkkiksen välttämiseen on syödä 3 – 4 tunnin välein. Myös aterioiden suunnittelu etukäteen auttaa. Pakkaa ruoka-annokset valmiiksi ja pidä sopiva määrä naposteltavaa mukana. Siten sinun on myös helpompaa kontrolloida syömisiäsi ja tehdä viisaampia ruokavalintoja. Terveellisiä herkkuja, kuten proteiinimuffinsseja ja ihania välipaloja voit helposti hankkia edullisesti vaikkapa täältä.

Nuku riittävästi

Toisin kuin luullaan, vähäinen ja huonolaatuinen uni voi olla este laihtumiselle. Väsyneenä kehomme kaipaa enemmän energiaa, mikä tarkoittaa suurempia ruoka-annoksia. Väsyneenä annosten laatu ja määrä, sekä syömisen hallinnointi on myös huomattavasti haasteellisempaa. Kokeile viikon ajan nukkua tunnin normaalia pidempään ja huomaat muutoksen olossasi taatusti!

Saleduckadvertoriaalikuva2

Hoida stressiä

Vaikkei stressiä voi kokonaan välttää, sen tiedostaminen ja hoitaminen on hyvinvoinnin kannalta kriittisen tärkeää. Stressin hoitokeinot ovat yhtä moninaiset kuin siitä kärsivät. Pohdi, mitkä asiat tekevät sinut onnelliseksi ja varaa itsellesi hetki omaa aikaasi vähintään joka toinen päivä. Parhaat stressin hoitokeinot löytyy usein kokeilemalla. Lue hyvää kirjaa, kävele luonnossa tai meditoi. Tiedosta sinua stressaavat tilanteet tai tapahtumat ja mieti voisitko varautua niihin jo etukäteen.

Treenaa järkevästi

Liikunnassakin laatu voi helposti korvata määrän. Toisin kuin uskotellaan kova aerobinen treeni ei aina ole kaikista paras parhaiden tulosten saavuttamiseksi. Polttaakseen rasvaa, keho tarvitsee monipuolista liikuntaa ja rasitusta sekä riittävää palautumista. Tasapainota treenejäsi harrastamalla liikuntaa monipuolisesti. Raskaan ja pitkäjaksoisen liikunnan vastapainoksi kokeile tehdä muutamana päivänä tehokasta lihaskuntoharjoittelua ja kokeile rauhallista joogaa. Pidä mielessä, että lihas polttaa enemmän rasvaa levossakin, joten voimaharjoittelulla voit helposti saada timmin kropan lyhyessäkin ajassa. Treenivarusteet ja vaatteet voit hankkia helposti netistä tilaamalla kivijalkamyymälöitä edullisemmin hinnoin.

Jos aloittaminen omillaan tuntuu liian haasteelliselle, unelmakropan tavoittelijoiden avuksi löytyy onneksi useita loistavia nettivalmennuksia ja apuvälineitä, jotka voit hankkia netistä edullisesti.

Yhteistyössä: Saleduck.fi

Kommentit

kommenttia