Kaurapuuron lisääminen päivittäiseen ruokavalioon ei todellakaan ole hassumpi valinta!

Katso alta kaurapuuron terveysvaikutukset:

1. Verensokeritasot

Kaura sisältää beetaglukaaneja, jotka auttavat alentamaan elimistön kolesteroliarvoja. Tutkimustulokset julkaistiin American Journal of Medical Nutrition -sivustolla.

2. Ehkäisee paksusuolensyöpää

Useimmat tutkimukset osoittivat, että päivittäin kaurahiutaleita nauttineilla ihmisillä oli pienempi riski sairastua paksusuolen syöpään. Laajimpiin tutkimuksiin osallistui lähes 2 miljoonaa ihmistä.

3. Painonpudotus

Journal of American College of Nutrition on julkaissut tutkimuksen, jossa toinen ryhmä ihmisistä söi aamuisin puuroa ja toinen ryhmä muroja.

Molemmat ryhmät saivat annoksestaan 365 kilokaloria, mutta puuroa syöneet ihmiset pysyivät huomattavasti pidempään kylläisempinä, jonka seurauksena painonpudotus oli helpompaa.

4. Kaura sisältää runsaasti energiaa

Kaura sisältää runsaasti hiilihydraatteja ja antaa kehollesi arvokasta energiaa. Sanomalehti Aktiv Träningin mukaan kaurapuuro on täydellinen aamiainen.

Kaura sisältää hilihydraattien lisäksi B- ja E-vitamiinia, jotka auttavat elimistöä pitämään taudit poissa.

5. Ehkäisee sydän- ja verisuonitauteja

Tutkimukset Harvardin yliopistossa osoittvat, että ihmiset, jotka syövät aamiaseksi puuroa sairastuvat pienemmällä todennäköisyydellä sydän- ja verisuonitauteihin.

6. Sisältää runsaasti proteiinia

Kaurapuuro sisältää runsaasti proteiinia, rasvahappoja ja aminohappoja verrattuna muihin viljoihin.

Yksi annos (noin 8 ruokalusikallista) kaurahiutaleita antaa 15 prosenttia päivittäisestä proteiinin saantisuosituksesta.

7. Parantaa ruoansulatusta

Tiesitkin varmasti jo, että kuidut ovat hyväksi ruoansulatukselle. Ravitsemusasiantuntijat suosittelevatkin ihmisiä syömään 25-35 grammaa kuituja päivässä.

Yksi annos kaurahiutaleita sisältää jo 1/5 päivittäisestä kuitujen saantisuosituksesta.

Kuidut pitävät myös huolta suolistostasi ja ehkäisevät ummetusta.

8. Kaunis iho

Kauraa käytetään tänä päivänä useissa ihonhoitotuotteissa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että kaura on hyvä ihosairauksia, kuten ihottumaa ja ihotulehduksia vastaan.

9. Sisältää paljon antioksidantteja

Kaura sisältää paljon antioksidantteja, joilla on useita hyviä terveysominaisuuksia.

Se voi lievittää kutinaa ja tulehduksiaa, sekä auttaa alentamaan verenpainetta.

Tämän jälkeen et varmasti mieti kahta kertaa, ennen kuin lisäät kaurapuuron mukaan ruokavalioosi.  Kaurapuuron makua voi vaihdella, lisäämällä siihen hilloa, hedelmiä, marjoja tai muuta oman maun mukaista.

Lähde: Newsner.com