Jotkin terveellisinä pidetyt ruoat sisältävät yllättävän paljon kaloreita.

Kannattaa siis pitää maltti näitä ruokia syödessä, vaikka ne terveellisiä ovatkin.

1. Oliiviöljy

Oliiviöljy on todellista ihmeainetta: Sen on todettu ehkäisevän mm. sydän- ja verisuonitauteja, diabetesta, syöpiä ja osteoporoosiakin. Oliiviöljy ei kuitenkaan ole mitään kevyttä ainetta: Yksi ruokalusikallinen sisältää noin 120 kilokaloria.

2. Tuoremehu

Monissa tuoremehuissa on yhtä paljon sokeria kuin colajuomissa. Janon tyydyttämiseen kannattaa siis ensisijaisesti nauttia vettä, vaikka esimerkiksi appelsiinimehu onkin hyvä C-vitamiinin lähde.

3. Avokado

Avokadot ovat täynnä terveellisiä rasvahappoja, kuitua ja antioksidantteja. Yhdessä avokadossa on kuitenkin energiaa jopa 275 kilokalorin verran – keskikokoinen avokado on siis varsin tuhti välipala! Katso täältä avokadoherkkuja.

4. Proteiini- ja myslipatukat

Monet ”terveyspatukat” sisältävät yhtä paljon kaloreita ja sokeria kuin ihan tavallisetkin suklaapatukat. Katso ja vertaile siis patukoiden raaka-aineita ennen kuin ostat.

5. Kuivatut hedelmät

Kuivahedelmiä pidetään yleisesti terveellisenä snacksina, mitä ne toki ovatkin verrattuna vaikkapa irtokarkkeihin. Moni kuitenkin unohtaa että hedelmät ovat tuoreinatkin hyvin sokeripitoisia, ja kuivattuina niiden suuri sokeripitoisuus korostuu kun vesi on haihdutettu pois.

6. Hedelmäjogurtit

Useimmat maustetut hedelmä- ja marjajogurtit ovat todellisia sokeripommeja. Parempi valinta onkin kreikkalaistyyppinen jogurtti, jonka voi makeuttaa oman makunsa mukaan esimerkiksi hunajalla.

7. Pähkinät

Pähkinät sisältävät paljon terveellisiä rasvahappoja ja proteiinia. Pähkinöiden rasvapitoisuus tekee niistä kuitenkin myös melko energiapitoista purtavaa – kaloreita saattaa tulla helposti popsittua kokonaisen aterian verran. Esimerkiksi 100 grammaa manteleita sisältää kuutisensataa kilokaloria desilitralta! Katso täältä pähkinäisiä herkkuja.


Katso myös:
Lisää ruokaan ja painonhallintan liittyviä juttuja

Lähteet: Ilta-Sanomat / Expressen / Popsugar


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit

kommenttia